3
Mayıs
2024
Cuma
KONYA

7 öğrencili ilköğretim okulu

Konya'nın Beyşehir İlçesi Dumanlı Köyü İlköğretim Okulu'nda 7 öğrenci eğitim görüyor. 

Kongre ve fuar organizasyonu dersi kapsamında ilköğretim okulu öğrencilerine yönelik yardım kampanyası düzenleyen Selçuk Üniversitesi Beyşehir Meslek Yüksekokulu öğrencileri, 80 haneli ve 350 nüfuslu Dumanlı Köyü İlköğretim Okulu'nu ziyaret etti. 

Köy okulunda 7 öğrencinin eğitim aldığını gören yüksekokul öğrencileri şaşkınlıklarını gizleyemedi. 1'i birinci, 1'i ikinci, 5'i de beşinci sınıf öğrencisi olarak aynı sınıfta yan yana duran sıralarda ders gören öğrencilerle sohbet eden yardım heyeti, okul binasını da gezdi. 

Az sayıdaki öğrenci, kendilerine fazlasıyla yeten kırtasiye, giyim, diş macunu, diş fırçası yardımından istifade etti. Yardımla birlikte öğrencilere ayran dağıtan ve aynı masaya oturarak birlikte yemek de yiyen yüksekokul öğrencileri, küçük öğrencilerle kısa süreli de olsa birlikte olmanın ve yardımda bulunmanın mutluluğunu yaşadı. 

Yardımda bulunan yüksekokul öğrencilerine, geçtiğimiz yıl 17 öğrencisi olan ilköğretim okulunda bu yıl mevcudun 7'ye düştüğünü anlatan öğretmen Süleyman Güngör, 3 ayrı sınıfta öğrenim gören öğrencilere yan yana duran sıralarda ders vermek durumunda kaldığını söyledi. 

Bunun kendisi için fazla bir sorun teşkil etmediğini, ancak zaman zaman çeşitli sıkıntılar yaşadığını da dile getiren Güngör, okulun diğer sınıflarında bulunan öğrencilerinin ise Beyşehir'deki Ali Akkanat Pansiyonlu İlköğretim Okulu'na taşındığını vurguladı. Güngör, tek endişesinin bu mevcudun önümüzdeki eğitim yılında daha da düşmesi olduğunu kaydetti.
İHA
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2006 Cumartesi 12:56:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?