6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

70 dükkan yenilenmek için yıkıldı

Konya'nın Ereğli ilçesindeki Rüstem Paşa Kervansarayı'nın çevresinde bulunan dükkanlar yenilenmesi için yıkıldı.

1522 yılında Rüstem Paşa tarafından yaptırılan Mimar Sinan'ın eseri kervansarayın çevresindeki 70 dükkan Ereğli Belediyesi ekipleri tarafından yıkıldı. Geçen yıl sebze pazarındaki 74 işyerini yenileyen Ereğli Belediyesi'nin aynı projeyi kervansaray çevresinde de uygulayacağı bildirildi.

Yıllardır herhangi bir çalışma yapılmadığı için adeta bir harabeyi anımsatan ve tarihi dokuya zarar veren dükkanların esnafında görüşleri alınarak yıkıldığı, çizilen yeni proje için Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden onay alındığı bildirildi.

Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Palalı, kervansaray çevresinde 48 adet dükkanın faaliyet gösterdiğini, diğer dükkanların atıl durumda olduğunu tespit ettiklerini belirterek, "Bu esnafımızın mağdur olmaması için yıkılan dükkanlardan 48 tanesi üç ay gibi kısa bir sürede modern ve günün şartlarına uygun hale getirilecek. Esnafı yeni dükkanlarına kavuşturacağız ve Anadolu'daki önemli tarihi varlıklardan birisi olan Rüstem Paşa Kervansarayı'nın çevresini de genişleteceğiz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2008 Çarşamba 14:23:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?