4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

72 yıl sonra ikinci oldu

Kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilmesinin ardından 1935 yılında Balkan göçmeni bir kadın milletvekili çıkaran Konya, 72 yıl aradan sonra tekrar bir kadın milletvekili tarafından Mecliste temsil edilecek.

Ayşe Türkmenoğlu (42), “Bugüne kadar Konya’dan ya kadın milletvekili adayı gösterilmemiş ya da seçilemeyecek sıralarda yer verilmiş” dedi.


İLKOKUL 3. SINIFTA OKUMA YAZMA ÖĞRENEMEMİŞ


Konya’nın Cihanbeyli ilçesinin Kelhasan beldesinde doğan Türkmenoğlu, çocukluğunda çok zorlu bir eğitim sürecinden geçtiğini, okullardaki öğretmen yetersizliği nedeniyle ilkokul 3. sınıfa kadar okuma yazmayı öğrenemediğini anlattı.
Konya Milletvekili Türkmenoğlu

İlkokul 3. sınıftan sonra Konya’ya taşındıklarını ve öğrenimine burada devam ettiğini belirten Ayşe Türkmenoğlu, şöyle dedi:

“Daha sonra derslerim hep çok iyi oldu. Annem okuma yazma bilmiyordu. O yüzden bizim okuyup kendi ayaklarımız üzerinde durabilmemizi çok istiyordu. Bu nedenle annem okuma konusunda bana büyük destek verdi. Annemin ve babamın desteğiyle okuma yazmayı öğrenip ilkokulu bitirdim. Sonra kazandığım hukuk fakültesini bitirerek avukat olarak çalışmaya başladım. İnsanlara daha fazla faydalı olabilmek için milletvekili olmaya karar verdim. Yaptığım başvuru sonucunda AK Parti’den milletvekili adayı oldum ve seçildim. Annem 2002 yılında vefat ettiği için milletvekili seçilmeme şahit olamadı. Yaşasaydı benimle gurur duyardı.”

NTV
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2007 Salı 12:42:47
Güncelleme :24 Temmuz 2007 Salı 12:52:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?