4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

731. Vuslat törenleri sona erdi

Hz.Mevlana’nın 731. Vuslat Yıldönümü etkinlikleri, bu gece düzenlenen Şeb-i Arus töreniyle sona erdi.

Mevlana Kültür Merkezi’nde yapılan Şeb-i Arus (düğün gecesi) törenine Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Tarım ve Köyişleri Bakanı Sami Güçlü, Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Fener Rum Patriği Bartholomeos ve dini liderler ile çok sayıda milletvekili katıldı.

Düzenlenen törende bir konuşma yapan Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Hz. Mevlana’nın çağrılarının ve hayat görüşünün herkese örnek olması gerektiğini belirterek, Türkiye’de yaşayan bütün semavi dinlerin mensuplarının bu güzelliği yaşaması gerektiğini söyledi.

Bardakoğlu’nun ardından kürsüyü gelen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener ise, Hz.Mevlana’nın sevgisi ve aşkının çok güçlü olduğunu, bu aşkın ancak onun cümlelerinden anlaşılabileceğini kaydetti. Hz. Mevlana’nın sevgi üzerine olan düşüncelerinin bütün dünya için geçerli olduğunu ifade eden Şener, "Ancak bu düşünceler içinde çağdaş dünya, geleceğe huzurla yürüyebilir" dedi.

Açılış konuşmalarının ardından törenlere geçildi. Ahmet Özhan’ın Türk Tasavvuf Musikisi konseri ile başlayan törenler sema gösterisi ile son buldu.

Konya
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2004 Cumartesi 08:49:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?