6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

749 kişiye tekne ehliyeti

BEYŞEHİR’DE 749 KİŞİYE TEKNE EHLİYETİ

Konya’nın Beyşehir ilçesinde düzenlenen iç su araçları sürücü yeterlik sınavları sonucunda 749 balıkçının tekne ehliyeti sahibi olduğu bildirildi.

Beyşehir’de faaliyet gösteren liman başkanlığı bu yıl iç su araçları sürücü yeterlik sınavlarının üçüncüsünü gerçekleştirdi. Sınav için Beyşehir’e gelen Antalya Denizcilik Müsteşarlığı Bölge Müdür Vekili Ahmet Kırık ve beraberindeki heyet, belediye başkanı İzzet Taşcı’yı makamında ziyaret etti. Başkan Taşcı ziyarette yaptığı konuşmada, “Şu ana kadar Beyşehir Liman Başkanlığı’nın yapmış olduğu çalışmalarda Antalya Denizcilik Müsteşarlığı önemli ölçüde katkı sağladı. Sizlere bu katkılarınızdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Ziyarette bu güne kadar iç su araçları sürücü yeterlilik belgesi için Beyşehir’de üç sınav gerçekleştirildiğini hatırlatan Başkan Taşcı, “Bu sınavlarda Beyşehir Gölü’nde balıkçılık faaliyeti yürüten toplam 749 kişi sürücü belgesi almayı hak etti. Önümüzdeki yılın ikinci yarısından itibaren iç su araçları sürücü yeterlilik belgesi olmayan vatandaşlarımız göle açılamayacaklar. Bu nedenle önümüzdeki Mayıs ayında yeniden sınav yapılacak. Beyşehir Gölü’nde iç su kullanma aracı kullanan vatandaşlarımız bu sınavları kaçırmasınlar” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2010 Cumartesi 12:45:05
Güncelleme :2 Ekim 2010 Cumartesi 12:55:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?