6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

75 yıldır karanlıkta yaşıyor!

Konya'nın Hüyük ilçesinde elektrik tesisatı olmayan tek katlı bir evde oturan Mahmut Aktaş, karanlıkta yaşıyor. Aktaş'ın karanlık dünyasını bazen gaz lambası, bazen mum ışığı, bazen de sokak lambası aydınlatıyor.

Hüyük ilçesine bağlı Selki beldesinde oturan 75 yaşındaki Mahmut Aktaş, 26 yaşında eşini kaybettikten sonra 8 çocuğunu gaz lambasının ışığında büyüttü.Çocuklarını evlendirdikten sonra ise karanlık dünyasında yapayalnız bir hayat sürmeye başladığını söyleyen Aktaş, evinde elektrik tesisatı olmadığı için ışık veren lambanın yanı sıra elektrikli ev aletlerinin de bulunmadığını kaydetti.

Maddi durumu olmadığı için sahip olduğu evine elektrik tesisatı döşetmediğini, geliri olmaması nedeniyle elektrik faturası ödeyecek gücünün de olmadığını dile getiren Aktaş, karanlıklar içerisinde geçen 75 yıllık yaşamı hakkında şunları söyledi:
"Bu evi yaklaşık 30 yıl önce yaptırdım. Yaşım 75 ve doğduğum günden beri hiç ampulle aydınlatılan bir evde oturmadım. Fakirlikten dolayı oturduğum bu eve de elektrik tesisatı döşetmedim. O yüzden evin içerisinde ne bir lamba, ne de bir televizyon, buzdolabı gibi elektrikli ev aletleri var. Gaz lambasının ışığında, çoğu zaman da oturduğum odanın pencere kenarında sokak lambasının ışığıyla karanlık dünyamı aydınlatmaya çalışıyorum. Bunu bazen de mum ışığında sağlıyorum. Artık karanlıkta yaşamaya alıştım. Bir zorluk da çekmiyorum. Bu beldede bir kızım var ve yemeğe çoğu zaman onun yanına gidiyorum, bazen getiriyorlar. Gündüz ve akşam genelde kahvehanede oturuyorum. Eve ise yatmaya geliyorum. Odamda sobamı yakıp ilerleyen saatlerde uykuya dalıyorum. Hiçbir gelirim yok ancak tarlam var diye 65 yaş maaşından da yararlanamıyorum. Devlet fakirim diye 100 lira verdi, onu bile şikayet ettiler malı var diye. Oysa tarlamı satsam, parası 1 yıl yeter. Daha sonra ne yapacağım, 8 çocuğum babamız bize hiçbir şey bırakmadan gitti demeyecek mi? 2 sene önce ayağım kırıldı, onun haricinde 75 yıllık yaşamımda doktor yüzü görmedim. Şükürler olsun sağlığım yerinde. Buldum mu yiyor, bulamadım mı sabrediyorum. Oturduğum evin çatısı bazen akıyor, ama onu da sorun etmiyorum. Bu saatten sonra evime elektrik bağlasalar ne olacak, faturasını zaten ödeyemem ki."

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2009 Perşembe 18:25:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?