7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

772 konut için ilk adım

KARATAY'DA AKKALE KONUTLARI'NIN TEMELİ ATILDI

Konya'nın merkez Karatay İlçe Belediyesi öncülüğünde kurulan Akkale Konut Yapı Kooperatifi'nin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Çataltömek Mahallesi'nde yapımına başlanacak 772 dairelik konutların temel atma törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti Konya Milletvekilleri, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, temelini atacakları toplu konutun 17. toplu konut hamlesi olduğunu belirterek, "Hizmet verdiğimiz 7 yıl içinde Karatay'da büyük bir kentsel dönüşüme imza attık. Bu dönüşüm çerçevesinde belediye olarak toplu konutlara ağırlık verdik. Bugün burada temelini atacağımız Akkale Konutları, Karatay'a kazandırdığımız 17. toplu konut olacak. Toplam 772 konuttan oluşacak Akkale Konutları, Akhüyük Konutlarından sonra en büyük toplu konut hamlemiz olacak. Bugüne kadar ilçemize toplam 11 bin konutu kazandırmanın mutluluğu içerisindeyiz. Eskiden Karatay denildiği zaman çarpık yapılaşmayla anılırdık. Şimdi ise toplu konutları, üniversitesi, sağlık kompleksleri ve sosyal alanlarımızla anılır hale geldik" dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri butona basarak 772 konutluk Akkake Konut Yapı Kooperatifi'nin temeline ilk harcı döktü.

KARATAY'DA AKKALE KONUTLARI'NIN TEMELİ ATILDI
İHA
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2010 Pazartesi 16:08:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?