4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

8 derslikli okulun temeli atıldı

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından Yaka Mahallesi'nde yaptırılacak olan 8 derslikli, Saliha-Özcan Çalıkuşu İlköğretim Okulu'nun temeli düzenlenen törenle atıldı. 

Vakıfbank İlköğretim Okulu öğrencilerinin halk oyunu gösterisiyle başlayan temel atma törenine Konya Valisi Osman Aydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İl Genel Meclis Başkanı Sabri Ak, Meram Kaymakamı Turgut Çelenkoğlu, Meram Belediye Başkanı Refik Tuzcuoğlu, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, bürokratlar, Ak Parti İl ve ilçe teşkilatı yöneticileri ile vatandaşlar katıldı. 

Törende konuşan Meram Belediye Başkanı Refik Tuzcuoğlu, okulun yapımını 2007-2008 Eğitim Öğretim Yılı'na yetiştireceklerini belirterek, "Öncelikli olarak okul yapımı için arsasını bağışlayan Saliha ve Özcan Çalıkuşu'na teşekkür ediyorum. Burada yapacağımız okul, kalite olarak ilçemize yakışacak nitelikte olacaktır. Belediye olarak 16 derslikli ikinci okulu da Kürden Mahallesi'nde yaptıracağız. Ayrıca Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenecek okullarda 200 bin YTL'nin üzerinde tadilat yapacağız. Bu okullar karşılığında belediyemize devredilecek olan Meram Son Durak'taki Şükrü Doruk İlköğretim Okulu'nun bulunduğu yerde bölgenin ruhuna uygun olarak düzenleme yapacağız. Böylece 15 yıldan beri gündemde olan bir sorunu daha çözmekten de büyük onur duyuyoruz” dedi. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise, okula arsasını bağışlayan Saliha-Özcan Çalıkuşu ile inşaatını yaptıracak Meram Belediyesi'ne teşekkür ederek, "Konya'da şu anda 40'ın üzerinde yeni okulun inşası sürmektedir. Şehrimiz, eğitimde Cumhuriyet tarihinde yapılan en önemli atılımı bu dönemde yaşamaktadır. Milli eğitim, İl Genel Meclisi, belediyeler ve hayırseverlerin katkılarıyla Konyamızdaki okul açığı her geçen gün azalmaktadır” şeklinde konuştu. 

Konuşmaların ardından Vali Osman Aydın ve Başkan Tuzcuoğlu tarafından, okula arsasını bağışlayan Özcan Çalıkuşu'na plaket ve çiçek verildi. Daha sonra protokol üyeleri tarafından Saliha-Özcan Çalıkuşu İlköğretim Okulu'nun temeline ilk harç atıldı. Yaklaşık 500 bin YTL'ye mal olacak okulun yeni eğitim öğretim yılına yetiştirilmesi hedefleniyor.
İHA
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2007 Çarşamba 17:24:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?