6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

'8 Eylül Erkekler Günü olsun'

Merkezi Konya'da bulunan Şefkat-Der'e ait Erkek Sığınma Evi'nde kalan erkekler, 8 Eylül'ün "Dünya Erkekler Günü" olarak ilan edilip kutlanmasını istedi.


Konu ile ilgili Erkek Sığınma Evi'nde kalan erkeklerle birlikte bir basın açıklaması yapan Şefkat-Der Genel Başkanı Hayrettin Bulan, dernek olarak dünyadaki ilk ve tek erkek sığınma evini açtıklarını belirtti. Bulan, "Bu eve şiddete, töreye, baskıya maruz kalan ve maddi yönden sıkıntı çeken, aşağılanan, hor görülen, sokaklara atılan erkekler gelip sığınabiliyor. Açıldığı günden bugüne bu sığınma evine 3 binden fazla mağdur erkek gelip kaldı ve kalmaya da devam ediyor. Biz Dünya Erkekler Günü'nü Dünya Kadınlar Günü'nü kıskandığımız için istemiyoruz. Bu günün ilan edilmesi artık zaruri bir hal almıştır hatta gecikmiştir. 8 Eylül'ün Dünya Erkekler Günü ilan edilmesi, insan hakları için de çok önemli bir gelişme sağlayacaktır. Bugün ayrıca kadın ile erkekler arasındaki ayrımcılığın giderilmesinde ve ezilen hor görülen kadın ve erkeklerin dayanışmasında olumlu katkı sağlayacaktır" dedi.


Dünyada erkek olmanın aslında hiçte avantajlı bir şey olmadığına da dikkat çeken Hayrettin Bulan, "Dünyada erkek ya da kadın fark etmeksizin yaşamanın zor olduğunu ve bu zorlukların kadın-erkek birlikte dayanışma ile çözüleceğini göstermek istiyoruz. Biz 8 Eylül'ün Dünya Erkekler Günü ilan edilmesi için Avrupa Parlamentosu ve Birleşmiş Milletlere başvuracağız. Ama bizim arzumuz bu günü ilk tanıyan devletin bizim devletimiz olması" şeklinde konuştu.
Dünya Erkekler Günü'nün hangi tarihte kutlanması gerektiği konusunda uzun süredir düşündüklerini ve sonunda bir karara vardıklarını da ifade eden Bulan, "Neden 8 Eylül derseniz; 8 Eylül tarihi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nden tam 6 ay sonraya denk gelen bir tarih. Bir yılı 12 ay düşünürsek, bu zamanın yarısını kadınların sorunlarının tartışıldığı bir dönem, diğer yarısı ise erkeklerin sorunlarının tartışıldığı bir dönem olarak görebiliriz. Bu sayede erkek ve kadınların sorunları bir bütün halinde ele
alınabilecektir" şeklinde konuştu.


Sığınma Evi'nde 6 yıldır kalan Ahmet Ağartıcı ise, Dünya Kadınlar Günü'nün kutlanmasına sonuna kadar destek verdiklerini dile getirerek, ancak erkeklerinde en az kadınlar kadar sorunları olduğunu ve bu sorunların tartışılacağı bir günün ilan edilmesini istediklerini sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2008 Pazar 22:20:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?