6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

8 şüpheli serbest kaldı

KONYA'DAKİ SUÇ ÖRGÜTÜ OPERASYONU

Konya polisi tarafından Konya merkezli Ankara, İstanbul ve Osmaniye'nin de aralarında bulunduğu 8 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan şüphelilerden 8'i daha serbest bırakıldı.

Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekipleri, adam kaldırma, çek-senet tahsilatı ve tehdit suçlarına karıştığı iddia edilen suç örgütüne yönelik düzenlediği operasyon kapsamında ilk gün aralarında Ülkü Ocakları Konya eski İl Başkanı İ.A. ile eski üyelerin de bulunduğu 20 kişiyi gözaltına almıştı. Şüphelilerden 4'ü önceki gün, 8'i ise dün alınan ifadelerinin ardından savcılık talimatıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Halen gözaltında bulunan ve sorguları devam eden 8 kişi de, sabah saatlerinde tekrar sağlık kontrolü için Konya Numune Hastanesi'ne getirildi. Sağlık kontrolleri tamamlanan şüphelilerin hastane çıkışında, dün savcılık tarafından serbest bırakılan bazı kişiler görüntü alan gazetecilere tepki göstererek sözlü saldırıda bulundu. Şüpheliler, hastanedeki işlemlerin ardından tekrar KOM Şubesi'ne götürüldü. Gözaltındaki 8 kişinin yarın adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

KONYA'DAKİ SUÇ ÖRGÜTÜ OPERASYONU
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2010 Perşembe 10:36:01
Güncelleme :7 Ocak 2010 Perşembe 10:45:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?