3
Mayıs
2024
Cuma
KONYA

8 yaşında çocuk anneannesini kurtardı

Konya'da 8 yaşında bir çocuk, ilacını almaya çalışırken mutfakta bayılan anneannesini kurtarmak için 112 Acil Servisi ayarak ambulans çağırdı, sonra yüzüne su serpip komşularına haber verdi. 

Alınan bilgiye göre, ilköğretim 2. sınıf öğrencisi 8 yaşındaki Mustafa Ok, Merkez Meram İlçesi Aksinne Mahallesi Şeyh Galip Sokak numara 40'da ikamet eden anneannesi Emince Gonca'yı (52), ziyarete gitti. Anneannesinin yanında bir süre kalan küçük Mustafa, evin önünde bulunan çocuklarla oynama başladı. Yüksek tansiyon ve panik atak hastalığı bulunan anneanne ise ilaçlarını almak için mutfağa giderek dolabı açtı. Aniden rahatsızlanan anneanne, "Mustafa" diye seslenerek olduğu yere bayıldı. Anneannesinin kendisine seslendiğini duyan küçük Mustafa, evin mutfağında anneannesinin baygın yattığını gördü. Küçük Mustafa, komşusundan bir kez gördüğü 112 Acil servisi arayarak "anneannem bayıldı, bir ambulans gönderin" diyerek adresi verdi. Daha sonra dolaptan aldığı suyla anneannesinin yüzünü yıkayan küçük Mustafa, komşularına da haber verdi. Komşular eve geldiğinde yerde yatan anneanne suyun serinliğiyle ayıkırken, ambulans da geldi. Sağlık görevlileri ve komşuların yardımıyla ambulansa bindirilen anneanneyi bir dakika bile yalnız bırakmayan Mustafa, ambulansın önüne binerek Konya Numune Hastanesi'ne geldi. Hastanede anneannesi tedavi edilirken, Mustafa'da yanında refakatçi kaldı. 

Anneannesinin sağlık durumunun iyi olduğunu öğrenen küçük Mustafa, "Anneannem seslenince yanına koştuğumda ilaçlarını almaya çalıştığı dolabın önünde baygın yattığını gördüm. Bir komşumuz bir seferinde yardım için 112 Acil Servisi arayarak ambulans istemişti. Benim de aklıma geldi ve acil servisi arayıp anneannemin bayıldığını söyleyerek ambulans istedim. Sonra suyla anneannemin yüzünü yıkadım ve komşularımızı çağırarak yardım istedim. Daha sonra ambulans geldi ve anneannemi hastaneye kaldırdık" dedi. 

Hastanede tedavi gören anneanne Gonca'nın yüksek tansiyon ve panik atak olması nedeniyle baygınlık geçirdiği, müdahale edilmediği takdirde hayati tehlike arz edecek sonuçların ortaya çıkacağını belirten doktorlar, "Bu tür hastalarda, müdahale edilmediği takdirde felç geçirme ve hayati tehlike vardır" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2006 Pazar 12:01:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?