6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

82 kişi buzda kayarak hastanelik oldu

KONYA'da, salı gününden bu yana etkili olan kar yağışı aralıklarla etkili olmaya devam ediyor.

Kent merkezinde 82 kişi buzda kayarak, hastanelik oldu. Numune Hastanesi Başhekimi Rıza Sarıbabıçcı, karda yürürken çok dikkatli olunması gerektiğini belirterek, “Buzda kayan kişi, başını çarparak, ciddi travmalar geçirebilir, hayatını kaybedibilir” dedi.

Özellikle buzlu yollarda yürürken çok dikkat edilmesi gerektiğini söyeyen Başhekim Rıza Sarıbabıçcı, son 3 günde toplam 82 kişinin kar yağışına bağlı olarak yaralanıp, hastanelik olduğunu söyledi. Başhekim Sarıbabıçcı, şunları söyledi:

“Soğuktan korunmak için ellerini cebine sokan kişiler küçük bir kayma anında dengelerini çok çabuk kaybeder. Ellerin cepte olması, düşme anında kişinin kendini koruyamamasına yol açarken başın yere çarpması ile ciddi travmalar ve ölümcül sonuçlar ortaya çıkıyor. Buzda yürürken adımlara dikkat edilmelidir. Bu yüzden küçük adımlarla yürünmelidir. Adım mesafesi yere yakın, hatta ayaklar sürüklenerek adımlar atılmalıdır. Genellikle yürürken ayakların ıslanmaması için daha kuru olan buzlu zeminleri seçmek aynı zamanda kazaya davetiye çıkarmak anlamına gelir. Yumuşak ve kayma riski daha az olan karda yürümek olası kazaları önleyecek basit bir yöntemdir. Karlı ve buzlu yollarda ani hızlı hareketlerden kaçınılmalıdır. Merdivenlerden tutanarak inilip çıkılması, uzun ve geniş çaplı paçalı pantolonların tercih edilmemesi gerekir. Bu gibi havalarda yaşlılarımız mümkün olduğunca dışarı çıkmamalıdır. Çıkmaları halinde, yanlarında kendilerine refakat edebilecek kişilerin bulunması ya da bir baston kullanarak dengelerini sağlamaları gerekmektedir. Karda yansıyan ışıkların geçici körlükler oluşturmasını önlemek için güneş gözlükleri kullanılarak korunma yapılmalıdır.”

 

DHA
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2008 Perşembe 12:54:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?