6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

8500 fidan toprakla buluştu

BEYBES'TE 8 BİN 500 FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi ile Konya İl Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından Beybes Mahallesi'nde 8 bin 500 fidan toprakla buluşturuldu.

Düzenlenen ağaç dikim törenine Konya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mithat Büyükalim, Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya İl Çevre ve Orman Müdür Vekili Nakım Ceyhan, davetliler, izciler ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, Konya'daki merkez ilçe belediyelerinin Konya'nın yeşil alan miktarını artırmak için müthiş bir çaba içinde olduklarını belirterek, "Konya'da yeşil denilince akla gelen ilk yer Meram ve yeşil alanların büyük bölümü bizim ilçemiz sınırlarında yer alıyor. Yani Konya bizim ilçemizle nefes alıyor. Daha önce Aybahçe bölgesinde, Gödene bölgesinde ve başka bölgelerde ağaçlandırma çalışmaları yapmıştık. Şu an bulunduğumuz 650 bin metrekarelik alana ise daha önce başlattığımız ağaçlandırma çalışması ve bugün ekimini gerçekleştireceğimiz 8 bin 500 fidanla birlikte 55 bin fidan toprakla buluşmuş olacak. Bugün burada bulunan ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın yeşil alan konusundaki hassasiyetleri bizleri oldukça mutlu ediyor. Umarım bu hassasiyet büyüdüklerinde de devam eder" dedi.

Konya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mithat Büyükalim ise, Avrupa ve gelişmiş ülkelerde kişi başına düşen yeşil alan miktarının 16 metrekare olduğunu, Konya'da ise bu rakamın 42 metrekareye kadar çıktığını ifade ederek, yeşil bir Konya için herkesin üzerine düşeni fazlasıyla yerine getirdiğini dile getirdi. Konuşmaların ardından protokol üyeleri, davetliler ve öğrenciler, ağaç fidanlarını hazırlaran çukurlara dikti.

BEYBES'TE 8 BİN 500 FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU
BEYBES'TE 8 BİN 500 FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2010 Perşembe 15:24:04
Güncelleme :2 Aralık 2010 Perşembe 18:38:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?