6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

86 çiftçiye makine desteği

Konya’nın Beyşehir ilçesinde bu yıl 86 çiftçi, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nın yüzde 50 hibe destekli makine ekipman desteğinden yararlandı.

Tarım İlçe Müdürü Nurettin Karşıyaka, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nın 4 yıldır uyguladığı kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi programı çerçevesinde, 2009 yılı için makine ekipman desteğinden istifade etmek isteyen Beyşehirli 86 çiftçinin tamamının müracaatının kabul edildiğini söyledi.

Karşıyaka, Tarım İl Müdürlüğü’ne başvuruda bulunan çiftçilerin program kapsamında hibe desteği verilen 8 farklı makine ekipmanına kavuştuğunu bildirdi. Çiftçilerin hibe desteğinden üzerine kayıtlı arazi durumu, yem bitkileri ekimi yapılışı ve traktör sayısı gibi kriterler göz önünde bulundurularak verilen puanlara göre yararlandığına dikkat çeken Karşıyaka, en fazla ilgi gören tarım makinesi ekipmanının mibzer olduğunu belirtti.

Destek kapsamında 50 çiftçinin mibzer, 22 çiftçinin el traktörü, 5 çiftçinin balya makinesi, 2 çiftçinin pülverizatör (ilaçlama makinesi), 2 çiftçinin sap toplamalı saman makinesi, 2 çiftçinin pancar söküm makinesi, 2 çiftçinin çayır biçme makinesi, 1 çiftçinin ise süt sağım ünitesi ve soğutma tankına yüzde 50 bedel ödeyerek kavuştuğunu kaydeden Karşıyaka, Beyşehir’de toplam 86 çiftçinin yarı bedelle tarım makinesi ekipmanına sahip olduğunu sözlerine ekledi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2009 Cumartesi 13:39:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?