7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

88 açılış birden!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan 88 yatırım, 17 Aralık Günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı törenle toplu olarak açılacak.

Açılışlarla ilgili daire müdürleri ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, bu yılki Şeb-i Arus törenlerinin diğerlerinden daha manidar olduğunu belirterek, "Bu yıl Şeb-i Arus etkinlikleri Kurban Bayramı'na denk geldi.Bu 33 yılda bir gerçekleşecek bir olay olduğu için çok önemli. Bu nedenle bu yılki etkinlikler diğer yıllarda yapılanlardan farklı bir mana içeriyor. Başbakanımız bu yıl 6. kez törenlere katılmış olacak. Başbakanımızın törenlere katılması aynı zamanda kentimiz ve temsil ettiği manaya verilen önemi gösteren açık bir kanıttır. Bu ziyaretler Şeb-i Arus'un kurumsallaşmasında ve dünyanın en önemli manevi kültür değeri olmasında oldukça önemli bir fonksiyon üstleniyor" dedi. Bu yıl Konya'nın ilklere tanıklık ettiğini de dile getiren Başkan Akyürek, "Bu ilklerden birisi de Fransız Bilimler Akademisi Öğretim Üyesi merhum Prof. Dr. Eva De Vitray Meyerovitch'in vasiyeti üzerine naaşının Konya'ya defnedilmesi olacak. Merhumun cenazesi şu an Konya'da bulunuyor ve 17 Aralık günü saat 11.00'de kılınacak cenaze namazının ardından Üçler Mezarlığı'na defnedilecek" dedi.
88 YATIRIMIN AYNI ANDA AÇILIŞI YAPILACAK

17 Aralık günü Başbakan Erdoğan'ın da katılacağı bir törenle 88 yatırımın aynı anda açılışını yapacaklarını ifade eden Başkan Akyürek, "Çarşamba günü saat 13.00'te eski adliye binasının olduğu yerde bir açılış töreni yapılacak. Açılışlar için bu yeri seçmemizin nedeni yeni Adliye Sarayı'nın kazanımında ve eski adliye binası bölgesinin yeni kent meydanı haline getirilmesinde bizlere büyük yardımları bulunan hükümetimize ve Başbakanımıza bir nevi teşekkür etmek için bu bölgeyi seçtik. Ayrıca kent meydanı çalışmalarının da startını vermiş olacağız. 88 rakamı bilerek belirlenmiş bir rakam değil. Bu yatırımların toplamı 100'ü geçiyordu ancak biz bazılarını birleştirerek tek açılış olarak düzenledik. Toplu açılış yapmamızın nedeni insanlarımızı temel atmalarla oyalamamak. Yoksa her biri için tek tek büyük açılış törenleri yapılabilecek yatırımlar bunlar. Bu açılış töreniyle bu yatırımların tanıtımı da yapılmış olacak. Bu yatırımlar şehir tarihi açısından önemli bir aşamadır ve önemli eserlerdir. Bizim hizmet konusunda iki felsefemiz var. Birincisi bu kente yapılmayanı yapmak, ikincisi ise kaliteyi daha yukarılara taşımak. Bu iki felsefenin izinde canla başla çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

ATIK SU ARITMA TESİSİNDE SONA GELİNDİ

Türkiye'nin en önemli çevresel yatırımlarından birisi olan Konya Atık Su Arıtma Tesisi'nde de sona gelindiğini ifade eden Başkan Akyürek, "Geçtiğimiz haftalarda tesiste su tutma işlemine başladık. Çok kısa bir süre içinde bu önemli yatırımı hizmete açacağız. Ancak bu tesisin Türkiye ve Konya için çok önemli olduğunu düşündüğümüzden ayrıca bir açılış töreniyle hizmete girmesini uygun gördük. Açılışını yapacağımız 88 eser gibi yüzlerce yatırım da birkaç ay içinde hizmete girmiş olacak" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2008 Pazartesi 17:59:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?