6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

AB Bilgi Bürosu hizmete girdi

Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu ve Konya Sanayi Odası işbirliğiyle hazırlanan Konya Avrupa Birliği Bilgi Bürosu, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Törene Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu Başkanı Marc Pierini de katıldı.

Konya Sanayi Odası'nda düzenlenen törene Pieri'nin yanı sıra Konya Vali Yardımcısı Nevzat Dalkıran, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tahir Şahin, oda başkanları ile davetliler katıldı.

Törende konuşan Marc Pierini, Konya'daki büronun Türkiye'de açılan 14. büro olduğunu belirterek, "Bu bürodan sadece sanayicilerimiz değil AB ile ilgili bilgi almak isteyen herkes yararlanabilecek. Bizim amacımız bu tür büro ve mali yardımlarla Türkiye'yi AB'ye katılım öncesi desteklemek ve AB'ye hazırlamak. Türkiye'yi katılım öncesi hazırlamak için başka projelerimiz de oldu. Çevre, sanayi, kültürel birçok alanda hibe programlarımızla insanlara maddi destek verdik. Amaç kurumları daha işlevsel hale getirmek ve Türkiye'nin AB standartlarına gelmesine yardımcı olabilmektir" dedi.

Türkiye'de AB için olumsuz düşünceler olduğunun da farkında olduğunu ifade eden Pierini, "Bazıları Türkiye'nin AB'ye giremeyeceğini ve bazı ülkelerin almak istemediğini söylüyor. Oysa ki Türkiye'nin müzakere süreci oybirliğiyle kabul edildi ve sadece bir iki ülkenin itirazıyla AB'ye girmesi engellenemez. Ancak oybirliğiyle bir karar alınırsa bu gerçekleşir. AB'ye girmek için yüklü değişimler yapılması gerek ve bu da zaman isteyen bir şey. Bu nedenle aceleci davranılmaması gerekir" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Konya AB Bilgi Bürosu, kurdele kesiminin ardından hizmete açıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2008 Salı 21:22:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?