6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

AB destekli proje hayata geçiyor

Konya'nın Hüyük İlçe Halk Eğitim Merkezi tarafından hazırlanan ve Avrupa Birliği Hayat Boyu Öğrenme programı tarafından kabul edilen "Mesleki Eğitimde Koçluk, Liderlik" projesi hayata geçiyor.

Projenin Avrupa ortakları olan Almanya, İtalya, Belçika, Romanya, Estonya, Litvanya, Fransa, Avusturya, Slovakya ve Çek Cumhuriyeti'nden 26 eğitimci Konya'ya geldi.

Dedeman Otel'de yabancı eğitimcilerle birlikte bir basın toplantısı düzenleyen İl Milli Eğitim Müdür Vekili Seyit Ali Büyük, 3 bin 800 nüfuslu küçük bir ilçe olan Hüyük'ten iki projenin AB tarafından kabul edildiğini belirterek, "Bunlardan bugün toplanmamızın nedeni olan projenin konusu 'Mesleki Eğitimde Koçluk, Liderlik'. Avrupa'da mesleki eğitimde koçluk gerçekten önemli ve güncel bir konu. Lider sadece yöneten değil, üreten, birleştiren, yön veren kişidir. Bu tipte öğretmenler yetiştirmek adına böyle bir projeyi hayata geçirdik. Bu konuda deneyimli 9 ülkeden eğitimcilerle bir araya geldik ve onların deneyimlerinden faydanalanacağız" dedi.

Ankara Ulusal Ajansı Leonardo Da Vinci projeleri uzmanı Vahit Sadal ise Konya'nın il merkezinden en ücra ilçelerine kadar AB projelerine yoğun ilgi gösterdiğini dile getirerek, "Mesleki eğitimde koçluk dünyada modern ve yeni bir kopsept. Hüyük Halk Eğitim Merkezi'nin bu konsepti yakalamış olması büyük fırsat. Bu proje ayrıca yurt dışından gelen misafirlerimize kültürümüzü tanıtmak için büyük bir fırsat" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2009 Cuma 12:30:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?