6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

AB ülke temsilcileri Nisan'da Konya'ya geliyor

İzmir Sivil Toplum Örgütleri Platformu Yönetim Kurulu Başkanı ve Konyalılar Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Başkanı Mehmet Aydoğan, 2004 Nisan ayında AB ülke temsilcilerinin Konya’ya geleceğini söyledi.

Konya Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenleyen Aydoğan, 22 yıldır Konyalılar Kültür ve Yardımlaşma Vakfı aracılığıyla Konya’ya hizmet ettiğini belirterek, "Bundan hiçbir çıkarım yok, çünkü manevi bağım var. Biz İzmir’de Konyalı hemşehrilerimizi bir araya getiriyoruz ama bize Konya’dan hiç destek gelmiyor.

Konya’nın üzerinden ölü toprağını kaldıralım. Mevlana’ya Konyalıları şikayet edeceğim. İzmir’deki Konyalılar’ın, Konya’da yaşayanlar kadar gücü var. Birlik olup, beraber hareket etmeliyiz. İslamiyeti en güzel Konya’da yaşıyoruz" dedi.

2004’ün Nisan ayında AB ülke temsilcilerinin 3 günlük programını Konya’ya aldırdıklarını ifade eden Aydoğan, "Amacım İslamiyet’in en güzel yaşandığı Konya’da birlik ve beraberlik içinde hareket ederek her şeyi onlara göstermek. AB ülke temsilcileri 3 günlük gezileri içerisinde Konya’nın önemli tarihi ve kültürel yerlerini gezmelerinin yanı sıra, toplantı ve seminerlere katılacaklar" diye konuştu.

H. İBRAHİM VARLI-KONYA (İHA)
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2003 Cuma 13:59:18
Güncelleme :22 Ocak 2004 Perşembe 17:50:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?