6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Abdülhekim Ademi'den KTO'ya ziyaret

Bir dizi inceleme ve ziyaret amacıyla Konya'ya gelen Makedonya Başbakan Yardımcısı Abdülhekim Ademi ve beraberindeki heyet, Konya Ticaret Odası'nı (KTO) ziyaret etti.

KTO Meclis Başkanı Seyit Karaca ve KTO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Sertkaçar ile görüşen Başbakan Yardımcısı Ademi, Makedonya ile Türkiye arasında ticari ilişkileri geliştirmek istediklerini söyledi.

Konya'da olmaktan mutluluk duyduğunu da dile getiren Ademi, "Makedonya olarak zor günlerden geçerek bugünlere geldik. Hızlı kalkınmamız için dışarıdan gelecek yatırımlara ihtiyacımız var. Dışarıdan yatırımcı gelmesi için siyasi istikrar ve hukuki düzenlemeler gerekli. Her iki alanda da önemli adımlar atıyoruz. Var olan önyargıları ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Makedonya'da iş yapmak için 1 günde şirket kurulabiliyor. Serbest ticaret bölgelerimiz bulunuyor. Biz Makedonya hükümeti olarak Türk yatırımcıları ülkemize bekliyoruz" dedi.

Kardeş Makedonya ile ilişkilerin ekonomik boyutta da gelişmesini arzu ettiklerini dile getiren Seyit Karaca ise, bu nedenle geçen yıllarda Üsküp şehrine Konyalı işadamlarıyla birlikte bir gezi düzenlediklerini ve bu gezinin çok başarılı geçtiğini dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2009 Pazartesi 18:29:26
Güncelleme :1 Haziran 2009 Pazartesi 18:34:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?