30
Nisan
2024
Salı
KONYA

Aç kurt şehre indi

AÇ KURT ŞEHRE İNDİ

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, aç bir dağ kurdunun şehir merkezine inmesi paniğe neden oldu.

Beyşehir ilçesinde, aç kalan bir kurt dağdan şehir merkezine girdi. Hamidiye Mahallesi Yeşilyurt Caddesi üzerinde yavru bir köpeği boğmak isterken fark edilen kurt, vatandaşların sopalarla müdahalesi sonrasında kaçarak mahallede oyun oynayan çocuklara saldırmak istedi. Kovalanan kurt, bir evin bahçesine girerek tavuklara saldırdı. Aç kurdu, ev sahibi yaşlı kadın elindeki değnekle ahırın içerisine sokarak kapıyı kilitledi.

Polis ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Mühendisliği görevlilerine durumu haber veren mahalle sakinleri, yaşadıkları şoku uzun süre üzerlerinden atamadı. Ellerindeki uyuşturucu tabancayla ahıra giren görevliler kurdu etkisiz hale getirdi. Bayılınca ahırdan çıkarılan kurt, Doğa Koruma ve Milli Parklar Mühendisliği ekipleri tarafından Konya Karatay Hayvanları Barındırma Bakım Merkezi Müdürlüğüne götürülmek üzere teslim alındı.

Misafirlikten gelirken yolda bir kurdun yavru köpeği boğmak isterken görünce müdahale ettiğini söyleyen Hasan Hüseyin Şahbaz, "Buralarda kurt görülmez. İlk defa gördük. Köpeğe tekrar geldi, tekrar saldırdı. Elinden aldık. Daha sonra koştu, kömürlük gibi bir yere girmiş oraya kapatıldı. Çocukları da parçalayabilirdi" dedi.

Mehmet Arkan ise, besledikleri 10-15 tavuğun daha önce telef olduğunu, ama bunu kimin yaptığını bilemediklerini belirterek, "Birkaç sefer daha önce de gelmiş. Şimdi ortaya çıktı. Böyle bir hayvanın olacağını düşünememiştik. Tavukları boğup kaçıyordu, telef ediyordu, bir tanesini alıp gidiyordu" şeklinde konuştu.

AÇ KURT ŞEHRE İNDİ
AÇ KURT ŞEHRE İNDİ
AÇ KURT ŞEHRE İNDİ
İHA
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2011 Pazartesi 09:51:01
Güncelleme :4 Nisan 2011 Pazartesi 12:22:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?