6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Acil yardımda motorize dönem

ACİL YARDIMDA MOTORİZE DÖNEM

Konya İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci, 42 noktada bulunan kara ambulansları ve helikopter ambulansın ardından şimdi de 2 motorize ekibin hizmet vermeye başladığını söyledi.

Konya İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci, 112 Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şubesi’nin hizmet ağının gün geçtikçe arttığını, amaçlarının hızlı ve güvenli şekilde vakaya ulaşmak olduğunu belirtti. Kısa süre önce Konya’da 2 motorize sağlık ekibinin hizmet vermeye başladığını kaydeden Dr. Küçükkendirci, “42 noktada bulunan kara ambulanslarımıza önce hava ambulansı (helikopter) eklendi. İl ve ilçelerde ihtiyacı olan vatandaşlarımıza hizmet vermeye başladık. Gerektiğinde diğer illere hasta nakillerinde süratli bir şekilde görevlendirerek hayat kurtardık. Şimdi ise yine Türkiye genelinde uygulamaya konulan, 112 motorize ekipleri hizmete girdi. İki adet motor ve ekibimizle hizmetteyiz. Özellikle vaka intikallerinde zorlandığımız alanlar için motorize ekiplerinin önemi daha da artıyor. Motorize ekiplerimiz ambulansın giremeyeceği kent merkezindeki dar sokaklar ve trafiğe kapalı yürüyüş yollarında çok önemli görevler üstlenecekler” dedi.

Dr. Küçükkendirci, motorize ekiplerin öncelikli görevinin vakaya ilk müdahaleyi yapmak ve sağlık durumuna göre ambulans çağırmak olacağını sözlerine ekledi.

ACİL YARDIMDA MOTORİZE DÖNEM
İHA
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2010 Perşembe 17:26:04
Güncelleme :20 Mayıs 2010 Perşembe 17:29:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?