5
Mayıs
2024
Pazar
KONYA

Acılı babadan örnek davranış

Konya'nın Akşehir ilçesinde geçirdiği trafik kazasında beyin ölümü gerçekleşen 25 yaşındaki Bekir Harmankaya'nın organları babası tarafından bağışlandı.

9 Mayıs Cumartesi gecesi Konya'nın Akşehir ilçesine bağlı Ortaköy beldesinden ilçe merkezine doğru seyir halinde olan Bekir Harmankaya'nın kullandığı motosiklet kaza yaptı. Kaza sonucu ağır yaralanan Harmankaya Akşehir Devlet Hastanesi'nde yoğun bakıma alındı.

Ancak hayati tehlikesi devam eden Harmankaya, Konya Numune Hastanesi'ne sevk edildi. Hastanede tedavi altına alınan Harmankaya'nın 2 gün sonra beyin ölümü gerçekleşti.

İki yaşında bir kız çocuğu olan Bekir Harmankaya'nın 47 yaşındaki babası Veysel Harmankaya, "İlerde bizim de başımıza gelir" diyerek oğlunun organlarını bağışladı. Arkadaşlarıyla birlikte Akşehir'e giderken oğlunun da üzerinde bulunduğu motosiklete arkadan gelen bir otomobilin çarptığını belirten baba Harmankaya, "Motosiklete araba çarptıktan sonra 50 - 60 metre onları sürüklemiş. Oğlum burada ağır yaralanmış ve Akşehir Devlet Hastanesi'ne kaldırılmış. Haberi aldıktan sonra hastaneye koştuk. Hayati tehlikesi olan Bekir'i ambulansla Konya Numune Hastanesi'ne kaldırdık. Burada iki gün kaldıktan sonra Bekir'in solunumu durdu ve beyin ölümü gerçekleşti. Doktorlar, oğlum için tüm müdahaleyi yaptıklarını ancak beyin ölümünün gerçekleştiğini söylediler. Doktorlar, 'Oğlunun organlarını bağışlar mısın?' dediler. Ben de memnuniyetle kabul ettim" şeklinde konuştu.

Acılı baba Veysel Harmankaya, oğlunun organlarının başkalarında yaşayacak olmasından gurur duyacağını ifade ederek, "Bekir yaşamayacak ama onun organları hasta olan insanlara hayat verecek. Bu davranışım organ bağışı konusunda insanlarımıza örnek bir davranış olsun. İki çocuğum vardı ancak şimdi bir çocuğum kaldı. Birlikte köyün sığırlarını güderdik. Oğlum Bekir evliydi ve 2 yaşında bir kızı var. Hem onlar için, hem benim için bu durum çok zor" diye konuştu.

Ameliyata giren doktorlar ise, gerekli olan tahliller yapıldıktan sonra hangi organının alınacağına karar verileceğini, bunun akşam saatlerinde kesinlik kazanacağını söyledi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2009 Pazartesi 14:39:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?