6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Adalara yat turları başladı

Beyşehir Gölünde ilkbaharın gelmesiyle birlikte adalara yat turları yeniden başladı.

Beyşehir Gölü’ne indirilen gezinti yatlarının faaliyete geçmesi ile birlikte Beyşehir halkı ile ilçeye dışarıdan gelen yerli ve yabancı turistler adalarla tanışma fırsatı buldu.

Beyşehirli yat işletmecisi Ahmet Bülbül, önümüzdeki günlerde Beyşehir Gölü’nün yeni bir gezinti yatına daha kavuşacağını söyledi.

Yat işletmecilerinin göl üzerinde faaliyet gösterirken yaşadığı en büyük sorunun su seviyesinin yaz mevsiminde oldukça düşmesi olduğunu belirten Bülbül, “Su seviyesinin düşmesine paralel olarak gölde yatlarımızın hareket kabiliyeti azalıyor. Adalara sefer düzenlerken belli bir rotayı izlememize rağmen, özellikle kurak geçen yaz aylarında derinlik azalıyor, tabandaki otlar ise pervanemize takılarak yatlarda maddi hasarlara yol açıyor. Bu nedenle, tabanı düz olan daha düşük kapasiteli bir yatı Beyşehir’e getirdik. Önümüzdeki günlerde göle indireceğiz. Bu yeni yatla gölde uzun turlara daha fazla ağırlık vereceğiz. Ayrıca, su seviyesinin düşmesinden kaynaklanan sorunları en az yaşamış olacağız” diye konuştu.

Bülbül, Beyşehir’i ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin gölde son yıllarda artan yat turlarına büyük ilgi gösterdiğini ifade ederek, “2008 yılında yat turizminden oldukça umutluyuz. Havaların ısınması ile birlikte seferleri yeniden başlatmış bulunuyoruz. Ama bugünlerde balıkçılık faaliyetleri nedeniyle bazı sıkıntılar yaşıyoruz. Rotamız üzerine serilen balıkçı ağlarına takılıp zarar vermemek için büyük bir özen gösteriyoruz. Ama ağlar nedeniyle zaman zaman sıkıntılar yaşıyoruz, adalara gitmekte güçlük çekiyoruz. 1 Nisan’da başlayacak su ürünleri avlanma yasağı ile birlikte önümüzdeki 3,5 aylık dönemde ise bu sıkıntıları atlatacağımızı düşünüyorum” diye konuştu.

Beyşehir Gölü’nde halen adalara günbatımı ve halk turları düzenleyen 3 gezinti yatı bulunuyor. Göle indirilecek yeni gezinti yatı ile birlikte bu sayı 4’e ulaşacak.

iha
Yayın Tarihi : 19 Mart 2008 Çarşamba 15:09:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?