6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Ademi'den MÜSİAD'a ziyaret

Bir dizi inceleme ve ziyaret için Konya'ya gelen Makedonya Başbakan Yardımcısı Abdülhekim Ademi, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD Konya Şubesi'ni ziyaret etti.

MÜSİAD Konya Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Aslan Korkmaz ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelen Başbakan Yardımcısı Abdülhekim Ademi, Türkiye'den ülkelerine yatırımlar beklediklerini belirterek, "Makedonya zor günlerin neticesinde bu günlere gelmiştir. Ülkelerin kalkınabilmeleri için yatırıma ihtiyaçları vardır. Ülkemize yapılacak olan gıda başta olmak üzere enerji ve otomotiv yan sanayi yatırımları ile hem ülkemiz, hem de siz kazanmış olacaksınız. Bizler de bu doğrultuda yatırımların daha sağlıklı yapılabilmesi için gerekli düzenlemeleri dış politika anlamında yapıyoruz” dedi.

MÜSİAD Konya Şube Başkanı Aslan Korkmaz ise, Türkiye ve Makedonya'nın aralarındaki tarihi ve kültürel bağlara dayanarak yakın ve dostça ilişkiler geliştirdiklerini belirterek, "Makedonya'yı güvenilir ve istikrarlı bir ortak olarak görüyoruz. İhtiyacımız olan tek şey ekonomik potansiyelimizden güç alarak bir an önce ilişkilerimizi geliştirmektir. Bu konuda her iki ülke iş adamlarının gayretleri gerekmektedir” şeklinde konuştu. Korkmaz, MÜSİAD'lı iş adamlarının yakın zamanda Makedonya'ya bir iş ve seyahat gezisi düzenlemeyi planladığını sözlerine ekledi.

MÜSİAD'lı iş adamları ile sohbet eden Ademi ve beraberindeki heyete Aslan Korkmaz tarafından Konya anısına birer çini tabak hediye edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2009 Salı 20:04:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?