7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Adliyeyi soymuşlar!

(ÖZEL HABER) ADLİYEDEN 600 BİN TL DOLANDIRDIKLARI İDDİA EDİLEN MEMURLAR TUTUKLANDI

Konya Adliyesi ve PTT Adliye Şubesi'nde çalışan iki memur 600 bin TL parayı zimmetlerine geçirip, evrakta sahtecilik yaptıkları gerekçesiyle tutuklandı. Tutuklanan PTT memurunun eşinin adına 96 bin TL değerinde TIR aldığı iddia ediliyor.

Edinilen bilgiye göre, Konya Adliyesi'nde bulunan PTT Şubesi'nde yolsuzluk ve sahte evrak düzenlendiği ihbarının gelmesinin ardından PTT Genel Müdürlüğü'nden gelen müfettişler inceleme yaptı. Yapılan incelemede müfettişler, Cumhuriyet Başsavcılığı ve Ceza Mahkemelerinde düzenlenen postaların toplu şekilde PTT Adliye Şubesi'ne teslim edilmesi karşılığında Adalet Bakanlığı Adli Mahkeme ve Cumhuriyet Başsavcılığının hesabından aktarılan posta çeklerinde oynama olduğunu tespit etti. Soruşturmayı derinleştiren müfettişler, PTT memuru T.K. ile adliye memuru G.K.'nin Cumhuriyet Başsavcılığının hesabından evraklar üzerinde oynama yaparak 7 ay içerisinde 600 bin TL zimmete para geçirdiklerini belirleyerek, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

MEMURLAR TUTUKLANDI

Cumhuriyet savcısı, gerekli incelemeleri yaptırmasının ardından PTT memuru T.K. ile adliye personeli G.K'nin tutuklanmasını istedi. Gözaltına alınan şüpheliler T.K. ve G.K. sevk edildiği mahkeme tarafından TCK'nin 158 ve 204. maddeleri gereğince zimmete para geçirmek ve resmi evrakta sahtecilik ile dolandırıcılık suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yapılan incelemelerde şüphelilerin 2010 yılının Ocak ile Temmuz ayları arasında her ay düzenli olarak ceza mahkemelerinin ve savcılığın

postalarının üzerlerindeki tarihleri değiştirerek posta bedeli aktarma çekleri ile gerçek olmayan posta listeleri düzenleyip fazla miktarda para aktardıkları iddia edildi. 7 ayda 600 bin TL para aktarıldığının ortaya çıkmasının ardından PTT Genel Müdürlüğü ve Cumhuriyet Savcılığı 2008 ile 2009 yıllarında da benzer şekilde şüphelilerin zimmetlerine para geçirmiş olma ihtimaline karşı inceleme başlattı.

 KARISINA MERCEDES TIR ALDI

Tutuklanan şüphelilerden bin 500 TL maaşla çalışan T.K.'nin eşi için 96 bin TL'ye nakit parayla Mercedes marka TIR aldığı iddia edildi. Öte yandan, polisin yaptığı incelemede ise T.K.'nin aldığı piyasa değeri 120 bin TL'nin üzerindeki daireyi başkasının üzerinde gösterdiği iddia edilirken, yüklü miktarda harcamalar yaptığı ortaya çıktı. Kendisi hakkında soruşturmanın başladığını öğrenen şüpheli T.K.'nin hastanelerden ilk önce 4, sonra 12, daha sonra 45 gün rapor alarak avukatı aracılığıyla emeklilik dilekçesi verdirdiği, daha sonra eşinin üzerindeki TIR'ı bir başkasına devrettiği öğrenildi.

Önümüzdeki günlerde her iki şüpheli hakkında hazırlanacak iddianamenin ardından yargılanmalarına başlanacak.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2010 Cumartesi 12:43:05
Güncelleme :2 Ekim 2010 Cumartesi 16:44:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
osman külahçı IP: 188.59.13.xxx Tarih : 3.10.2010 10:58:39

Alkol, kadın ve para. Daha önceden meram tıp ta, devamında keleşoğlu eğitim fakültesinde mutemetler milyarlar vurdular. Bu son derece normal bir olay konya için.