4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Adrese dayalı nüfus sayımı devam ediyor

Adrese Dayalı Nüfus Sayımı, Konya'nın Beyşehir ilçe merkezinde devam ederken, Beyşehir Belediye Başkanı Nazif Tekinöz, şehirde ikamet ettiği halde, belde ve köylerinde yazılanları bir kez daha uyardı. 

Başkan Tekinöz, MERNİS Projesi kapsamında Türkiye genelinde başlatılan Adrese Dayalı Nüfus Sayımı'nın, birkaç ay içerisinde bitecek bir proje olmadığını belirterek, "Sayım, 2009 yılında sona erecek ve güncellenecek. Geçmiş dönemdeki sayımlarda yapılan uygulamalar artık geride kaldı. Bazı vatandaşlarımız eski adetlerini devam ettirerek kendi köy ve beldelerinde yazılmak istiyor. Bu dönemde böyle bir davranış içerisine girilmesi halinde bu durumdaki vatandaşlar birçok sıkıntı ile karşı karşıya kalabilecek. 

Sayımla beraber, ilçe merkezinde ikamet ettiği halde köy ve beldelerinde yazılan, kapılarını sayım görevlilerine açmayan aileleri belediye olarak tek tek tespit ediyoruz. Belediye olarak bu hanelere su verme mecburiyetimiz bulunmuyor. Boş bir haneye su verdiğiniz zaman, kış şartları nedeniyle donmalar, patlaklar, çatlaklar olacaktır. Biz bunu bir yasal dayanak olarak kabul edeceğiz ve bu durumdaki vatandaşlarımızın hanelerinin sularını ne yazık ki kesmek durumunda kalacağız. Dolayısıyla, sularını kesmek için her türlü tedbiri alacağız. Belki vatandaşımız ikametgahında oturuyordur, bizim gözümüzden kaçmıştır. 

O zaman gelecek belediyeye, nüfus kağıtlarını, ikametgahını, eğer köyünde beldesinde yazılmışsa, tekrar Beyşehir'de yazılacak ve ondan sonra biz bu abonemizin suyunu yeniden bağlayacağız” dedi.
Türkiye'deki geçmiş nüfus sayımlarında şişirme nüfuslar olduğunu, bunu toplum olarak herkesin bildiğini kaydeden Tekinöz, Beyşehir'in ise yapılan son sayımda böyle bir şişirme nüfusla karşı karşıya kalmadığını, aksine nüfusunun az olduğunu belirtti. Beyşehir'in bugün için tabelada gözüken gerçek nüfusunun 52 bin dolaylarında olması gerektiğini vurgulayan Tekinöz, “Bunu neye göre söylüyoruz, su abone sayılarına bakarak söylüyoruz, sağlık ocaklarının EFT kayıtlarına bakarak söylüyoruz. Bu veriler ışığında, Beyşehir'in nüfusunun en az 52 bin olması gerektiğine inanıyoruz. Adrese dayalı nüfus sayımı sonunda da bu gerçek nüfusumuza ulaşacağımızı düşünüyoruz. Beyşehir'in nüfusunun 50 bini geçmesi halinde Beyşehir Belediyesi'nin statüsü de değişecek ve İller Bankası payları daha da yükselecek" şeklinde konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2007 Cuma 13:34:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?