7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Afgan ailenin yolculuğu buruk bitti

Afganistan'dan Konya'ya kaçak yollarla gelen 6 mülteci jandarma tarafından yakalandı. Aynı aileden olduğu belirlenen 6 mültecinin arasında henüz 1 aylık Yusuf bebekle 2 yaşındaki Medine de var.

Edinilen bilgiye göre, Karatay İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, uygulama yaptıkları bir köyde çalışan ve farklı bir dilde konuşan kişileri fark ederek araştırma başlattı.

Yaptıkları araştırmada çalışan işçilerin Afganistan uyruklu olduğunu ve Türkiye'ye kaçak yollarla girdiğini belirleyen jandarma ekipleri, baskın yaptı.

Baskında Türkiye'ye kaçak olarak 1 aylık bebeği Yusuf, kızları 2 yaşındaki Medine ve 4 yaşındaki Amanualla, eşi Farisa ve kardeşi Sefittin'le çalışma umuduyla gelen 26 yaşındaki Abdulhat Yalchn gözaltına alındı. Gözaltına alınan aile üyeleri Konya Numune Hastanesi'ne getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi.

Jandarma ekipleri 2 yaşındaki Medine'nin elinden tutarak yardımcı olurken, henüz 1 aylık olan Yusuf ise annesinin kucağında doktor kontrolünden geçti. 6 mülteci gerekli işlemlerin yapılması için Yabancılar Şubesi'ne teslim edildi.

.
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2008 Çarşamba 13:31:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?