6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

AFİD üyeleri sağlık kontrolünde

Konya Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) tarafından, Suriye ve Afganistan'a savaşmak için çok sayıda adam gönderdiği öne sürülen terör örgütü Anadolu Federe İslam Devleti'ne (AFİD) üye oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 13 kişi sağlık kontrolünden geçirildi.

Konya İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi ekipleri, yaklaşık 1 yıldır yaptığı araştırmalar sonucunda Afganistan ile Suriye bağlantısını belirlediği AFİD örgütü üyesi olduğu iddia edilen 13 kişi tespit etmişti. Araştırmalar sonucu örgüt üyesi olduğu iddia edilen kişilerin sürekli bir araya gelerek belirledikleri 20'li yaşlardaki gençleri Suriye'ye göndererek savaş eğitimi aldırdığı, savaş eğitimi alan gençlerin daha sonra Suriye'den Afganistan'a gönderildiği ve ABD askerlerine karşı eylemlere katıldıkları öne sürülmüştü.

Dün sabah saatlerinde yapılan eş zamanlı operasyonda belirlenen noktalara baskın yapılmış, baskınlarda İstanbul'dan 1, Konya merkez ve ilçelerinden 12 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan şüpheliler sabah erken saatlerde çevik kuvvet otobüsü ile hastaneye getirilerek tekrar sağlık kontrolünden geçirildi.

Sağlık kontrolü tamamlanan 13 şüpheli çevik kuvvet otobüsü ile sorguları tamamlanmak üzere tekrar TEM Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2009 Salı 10:23:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?