4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Ağabey cinayetine 21 yıl hapis

Konya'nın Sarayönü ilçesinde tarla meselesi yüzünden tartıştığı ağabeyini öldüren Bünyamin Ceran, cinayetten 20, yaralama suçundan da 1 yıl 3 ay hapis cezası aldı. 

Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ağabey cinayetinin karar duruşmasına tutuklu sanık Bünyamin Ceran ile müşteki ağabeyi Necati Ceran'ın oğlu İsmail Ceran katıldı. Mahkeme heyeti sanık Bünyamin Ceran'ı bir kez daha dinledi. Olayı anlatan Ceran, "Ablamın tarlasını ben icar karşılığında ekiyordum. Ağabeyim annemin ölmesinin ardından geçmişte yapılan mal paylaşımını kabul etmedi. Ablamın tarlasını kendisi ekmek istedi. Bunun üzerine ben tarlaya ağabeyimin yanına gittim. O da beni kürek ve levyeyle dövdü. Can havliyle kendimi kurtarmak için arabamda bulunan av tüfeğini alarak rast gele ateş ettim. O esnada vurulan ağabeyim öldü, yeğenim de yaralandı. O benim düşmanım değil, ağabeyimdi. Öldürmek aklımdan bile geçmedi, çok pişmanım" dedi. 

Savcı mütalaasında, TCK'nın 82. maddesi gereğince ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesini talep etti. Mahkeme heyeti, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdiklerini, cezasını haksız tahrik altında işlemesi nedeniyle TCK'nın 29. maddesini uygulayarak 24 yıla, iyi hali nedeniyle 20 yıla düşürdüklerini, yaralama suçundan da 1 yıl 3 ay hapis cezası verdiklerini açıkladı. 

Olay, yaklaşık 4 ay önce Konya'nın Sarayönü ilçesinde meydana gelmiş, Bünyamin Ceran, ağabeyi Necati Ceran'ı av tüfeğiyle vurarak öldürmüş, yeğenini ise yaralamıştı.

iha
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2007 Salı 16:27:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?