7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Ağabey katiline 20 yıl hapis

Konya'da ağabeyini "inanç" tartışması yüzünden çıkan tartışmada bıçaklayarak öldüren kardeşe müebbet hapis cezası verildi, ceza haksız tahrik nedeniyle 20 yıla düşürüldü.

Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ağabey cinayeti davasına tutuklu sanık Alparslan Türkeş Babalık, maktül yakınları ve taraf avukatları katıldı. Adli Tıp raporunun geldiğini ve sanığın ceza ehliyetini engelleyecek bir sağlık sorunu bulunmadığını belirten mahkeme heyeti, savcıdan esasa ilişkin mütalaasını istedi. Savcı mütalaasında, iki kardeşin aynı evdeyken "inanç" meselesi yüzünden tartışmaya başladığı belirterek, "Ölen Hasan Burak Babalık, inançlarına küfür ederek kardeşini yatırıp kollarını bastırmıştır. Ağabeyinin kollarından kurtulan sanık, koltuk üzerindeki ekmek bıçağını alarak ağabeyini sırtından bir kez bıçaklamasıyla olay meydana gelmiştir. Bu nedenle sanık hakkında TCK'nın 81/1 maddesine göre adam öldürme suçundan müebbet hapis cezası verilmesini, bu cezanın ise haksız tahrik nedeniyle TCK'nun 29. maddesi gereğince indirilmesine karar verilsin" dedi. Müşteki avukatı, sanığın kardeşini kasten öldürdüğünü, bu nedenle haksız tahrik uygulanarak cezasının indirilmemesini istedi.

Sanık avukatı ise müvekkilinin daha önce hiçbir ceza ehliyeti bulunmadığı için tüm iyi hallerin uygulanarak verilecek cezanın indirilmesini talep etti. Son sözü sorulan sanık Alparslan Türkeş Babalık ise "Adli Tıp'ta beni çok az muayene ettiler. O sonuca inanmıyorum. Başka söyleyecek bir şeyim yok, pişmanım" dedi.

Kısa süreli aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, TCK 82/1 maddesi gereği kasten adam öldürme suçundan sanık Babalık'a ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdiklerini, bu cezayı haksız tahrik altında cinayeti işlediği gerekçesi ve mahkemedeki iyi halleri nedeniyle 20 yıla indirdiklerini açıkladı.

Olay, 9 Mart 2007 tarihinde merkez Meram ilçesi Uluırmak Ali Hoca Mahallesi Savunma Sokak Babalık Apartmanı Kat 1'de meydana gelmiş, Alparslan Türkeş Babalık (29), ağabeyi Hasan Burak Babalık'ı (31) sırtından bıçaklamıştı. Ağır yaralanan Babalık Hastanede yaşamını yitirmişti.

.
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2008 Salı 16:05:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?