30
Nisan
2024
Salı
KONYA

Ağabeyine hayat verecek

AĞABEYİNE HAYAT VERECEK

Konya'da 38 yaşında kan kanseri (Akut Lösemi) olan Mehmet Özek, 35 yaşındaki kardeşinden alınacak ilikle tedavi edilecek.

Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hematoloji Bölümü'nde tedavi gören 4 çocuk babası Mehmet Özek'e (38) 8 ay önce başvurduğu hastanede Akut Lösemi tanısı konuldu. Hastalığını öğrendikten sonra ilk başta umutsuzluğu kapılan Özek, hastalığının tedaviye cevap vermesiyle umutlandı. Doktorlar, tedaviye cevap veren Özek için ilk önce birinci derecedeki yakınlarından kemik iliği nakli için araştırma yaptı. Özek'in kendisinden 3 yaş küçük kardeşi Mehmet Özek'in ilik nakli için uyumlu olduğunu öğrenildi.

Meram Tıp Fakültesi'ndeki tedavisi tamamlanmasının hemen ardından Özek'in ilik nakli için kardeşiyle birlikte Ankara'ya gönderileceği öğrenildi.

Başka bir rahatsızlıkla gidip hastalığını öğrendiğini belirten Özek, "İlk başta karamsardım. Sonra yakınlarım ve doktorlar sayesinde tekrar hayata tutundum. Tedavilerim başladı ve sonuç verdi. Kardeşimin de nakil için uyumlu olduğunu öğrendim. Şimdi ilik naklini bekliyoruz. İnşallah kimsenin başına böyle hastalık gelmez" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2011 Cuma 10:07:01
Güncelleme :17 Haziran 2011 Cuma 10:33:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?