6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Ağaç oyuğu oyun alanı oldu

AĞAÇ OYUĞU OYUN ALANI OLDU

Konya’nın Beyşehir ilçesine bağlı Bademli Köyü'nde, yaşları kesin olarak bilinmeyen ardıç ağaçlarının oyulan iç gövdesi çocukların saklambaç oynadıkları bir mekan haline dönüştü.

Bademli Köyü mezarlığının içerisinde yaşları bilinmeyen ancak çok uzun yıllar öncesinden günümüze geldiği tahmin edilen ardıç ağaçları ilgi çekiyor. Uzun yıllar önce yıldırım düşmesi nedeniyle gövdesinin yandığı ve bu yüzden içi oyulduğu belirtilen ağaçların buna rağmen kurumayarak hala yaşaması köy sakinlerini de şaşırtıyor.

Bademli Köyü Muhtarı Mehmet Ali Kocazeybek, mezarlık içerisindeki iki ardıç ağacının yıldırım düşmesi nedeniyle gövde bölümünün yandığını ve içinin oyulduğunu belirterek, "Atalarımız bize bu bilgiyi intikal ettiriyor. Yanan bu ağaçlardan birisinin çatal olarak çifti varmış. Ancak, daha sonra yıkıldığı için kesildiği anlatılıyor. Bu ağaçların yaşlarını tam olarak bilmiyoruz. Ama çok uzun bir geçmişe sahip olduğunu sanıyoruz. Özel bir koruma talebimiz yok. Çünkü, köy halkımız bu ağaçlara yeterince sahip çıkıp koruyor” dedi.

Köy sakinlerinden Abdullah Tülek ise, 79 yaşında olduğunu hatırlatarak, küçük yaşlarda bu ağaçların yanarak oyulmuş iç kısımlarına gizlenerek saklambaç ve körebe gibi oyun oynadıklarını belirterek, "Gördüğünüz gibi duruyor ve kurumuyor. Yanmış olmasına rağmen kurumamış olması bizleri hayret ettiriyor. Mezarlığın içerisinde bunun bir benzeri daha var. Ağacın oyulan içine ise aynı anda 3-4 kişi birden sığabiliyor" diye konuştu.

AĞAÇ OYUĞU OYUN ALANI OLDU
AĞAÇ OYUĞU OYUN ALANI OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2010 Salı 12:27:03
Güncelleme :12 Ocak 2010 Salı 12:29:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?