6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Ağladı, ailesini kurtardı

Konya'da sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen aile, ağlayan bir aylık bebekleri sayesinde uyanarak ölümden döndü. Hastaneye kaldırılan bebek ve ailesi tedavi altına alındı.

Olay, saat 07.00 sıralarında merkez Meram ilçesi Batı Hadimi Mahallesi Görgülü Sokak'ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, eşi askerde olduğu için anne ve babasının yanında kalan Tuba Acemi (19), akşam saatlerinde kömür sobasını yaktıktan sonra 1 aylık bebeği Yunus Emre Acemi ve annesi Hatice Acemi (43) ile birlikte aynı odada uyudu.

İlerleyen saatlerde ailenin uyuduğu oda, sobadan sızan karbonmonoksit gazıyla doldu. Uykuda oldukları için zehirlendiklerini anlamayan Tuba ve annesi Hatice Acemi, sabah erken saatlerde ağlamaya başlayan 1 aylık bebek Yunus Emre Acemi'nin sesine uyandı.

Uyandıklarında odanın dumanla kaplı olduğunu fark eden anne Tuba Acemi, ayağa kalmak istediği sırada baygınlık geçirdi. Kızının bayıldığını gören Hatice Acemi de diğer odada uyuyan eşine seslenerek yardım istedi. Zehirlendikleri anlaşılan Tuba, Hatice ve 1 aylık bebek Yunus Emre Acemi, çağrılan ambulansla Konya Numune Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yunus bebek ise daha sonra dedesi tarafından Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alındı. Hastanede serum takılan anne Tuba Acemi, "Sabah bebeğin ağlama sesine uyandım. Ağlaması kesilmiyordu. Karnı acıkmıştır diye emzirmek istedim ancak emmedi. Ayağa kalktığım sırada yere düşünce annem babamdan yardım istemiş" şeklinde konuştu.

Torununun uzun süre ağlaması üzerine uyandıklarını belirten Hatice Acemi ise, "Akşam sobayı yaktıktan sonra da odamız dumanla kaplanmıştı. Odayı havalandırdıktan sonra uyuduk. Daha sonra yine sobadan çıkan duman odamıza dolmuş. Torunum ağlamaya başlayınca uyandık. Ayağa kalmak istedik, devrilmeye başlayınca eşimden yardım istedim" dedi. 

İHA
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2009 Pazartesi 11:30:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?