6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Ahilik Haftası kutlanıyor

KONYA'DA AHİLİK HAFTASI KUTLAMALARI BAŞLADI

11-18 Ekim tarihleri arasında kutlanan Ahilik Haftası etkinlikleri Konya'da Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı.

Anıt Alanı'nda düzenlenen programda Atatürk Anıtı'na çelenkler konuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Konferans Salonu'nda düzenlenen programa geçildi. Buradaki törene Konya Vali Yardımcısı Nevzat Dalkıran, Konya Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Bekir Duvarcı, oda ve borsa başkan vekilleri ile esnaflar ve öğrenciler katıldı. Programda konuşan KONESOB Başkanı Bekir Duvarcı, Ahiliğin yüzyıllar öncesine dayanan ve Anadolu'nun şekillenmesinde önemli rol oynayan bir teşkilatlanma olduğunu belirterek, "Ahilik, sanatkarın yetiştirilme, çalışma biçimine yönelik ilkelerin yüzyıllar öncesinden gelen anlayışı içinde yer alan 'Gözü, Gönlü ve Kalbi Tok Olmak' düşüncesiyle kurumsallaşmış bir meslek teşkilatıdır. Esnaf, Ahilik öğretisi gereği iç denetim yolunu açık tutarak, kusurlu mal üretiminden kaçınırken, aynı zamanda tüketici haklarını koruyan, geleneksel bir kurumun ilkelerini yerine getirmektedir" dedi

Konuşmaların ardından yılın esnafı seçilenlere plaketleri törenle verildi. Programın sonunda ise Ahilik kültüründe kalfalıktan ustalığa geçiş töreni olarak yapılan Şed Kuşatma Töreni, Meram Mesleki Eğitim Merkezi öğrencileri ve öğretmenleri tarafından temsili olarak yapıldı.

KONYA'DA AHİLİK HAFTASI KUTLAMALARI BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2009 Pazartesi 12:31:05
Güncelleme :12 Ekim 2009 Pazartesi 13:30:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?