6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Ahtapotun kolu 12 ile uzanmış!

Konya polisinin 12 ilde düzenlediği yolsuzluk operasyonunda kamu ihalelerine fesat karıştırarak devleti 130 milyon YTL zarara uğrattıkları iddia edilen ve aralarında devlet memurlarının da bulunduğu 57 şüpheli geniş güvenlik önlemleri altında sağlık kontrolünden geçirildi. Şebekenin, birçok kamu kurumu ile bazı vakıf ve yurtları bu yolla dolandırdığı öne sürüldü.

Konya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) ekipleri, yaklaşık 15 aydır süren çalışması sonunda 12 ayrı şirket üzerinden Y.Ç'nin liderliğini yaptığı yolsuzluk ve kaçakçılık şebekesini düzenlediği operasyonla çökertti. Dün sabah erken saatlerde başta Konya başta olmak üzere, Antalya, İstanbul, Mersin, Ankara, Kayseri, Adıyaman, Gaziantep, Kırşehir, Yalova, Kütahya, Nevşehir ve 3 ayrı ilçede gerçekleştirilen operasyonda aralarında Mili Eğitim, İl Özel İdare ve Sosyal Hizmetlerde görevli devlet memuru ve bazı iş adamlarının da bulunduğu 57 kişi gözaltına alındı. KOM'da sorguları süren şüpheliler, sabah erken saatlerde geniş güvenlik önlemleri altında Konya Numune Hastanesi'ne getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi.

Yolsuzluk ve kaçakçılık şebekesinin ihalelere fesat karıştırarak yakıt ihalelerini aldıkları, okullara kaçak, kalitesiz akaryakıt verdikleri tespit edildi. Şebekenin, Konya'nın Cihanbeyli ilçesinde de kaçak akaryakıt dolumu yapıldığı sırada bir iş yerinde yangın çıkardıkları ve bu yangını elektrik kontağından çıkmış gibi gösterdikleri belirlendi. Şebekenin aynı ilçede bir kişiye zorla 70 bin YTL'lik senet imzalattığını ortaya çıkaran polisin, bu senetleri de ele geçirdiği öğrenildi.

Operasyon kapsamında 12 şirkete ait 7 milyon YTL'ye ve şirket belgelerine el konulurken, devam eden operasyon kapsamında gözaltı sayısının artabileceği bildirildi. Sağlık kontrolünün ardından şüpheliler sorgularının devamı için tekrar KOM Şubesine götürüldü.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2008 Cumartesi 10:52:24
Güncelleme :2 Şubat 2008 Cumartesi 11:23:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?