7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Ailesi gözlerini bağışlamaya kıyamadı

Konya'da geçirdiği trafik kazası sonucu beyin ölümü gerçekleşen genç kızın organları operasyonla alındı.

Genç kızın kalbini, karaciğerini ve böbreklerin bağışlayan aile, kızlarının gözlerini bağışlamaya kıyamayarak izin vermedi.

Geçirdiği trafik kazası sonucu ağır yaralanan ve 5 gündür tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen 18 yaşındaki Hilal Eseroğlu'nun organları gerçekleştirilen operasyonla alındı.

Genç kızın, 3 saat süren operasyonla alınan böbrekleri Konya'daki, kalbi Ankara'daki ve karaciğeri ise Antalya'daki hastalara nakledilmek üzere gönderildi. Genç kızın kalbini, karaciğerini ve böbreklerin bağışlayan aile, kızlarının gözlerini bağışlamaya kıyamayarak izin vermedi.

Yaklaşık 3 saat süren operasyonda ilk olarak kalp alındı. Özel bir buz kutusuna konulan kalp hastane bahçesinde bekleyen resmi plakalı araca konulduktan sonra polis eskortunda Ankara'ya götürüldü. Daha sonra alınan karaciğer de yine aynı şekilde özel buz kutusuna konularak hastanede bekleyen araçla Antalya'ya gönderildi. Son olarak alınan iki böbrek ise organ bekleyen hastalara nakledilmek üzere Konya'da kaldı.

Genç kızın gözlerinin de alınması planlandı, ancak bu girişim kızlarının gözlerine kıyamayan ve alınmasına onay vermeyen ailesi tarafından kabul edilmedi. Operasyon sonunda alınan kalbin Ankara Başkent Üniversitesi Hastanesi'ne, karaciğerin Antalya Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne ve iki böbrek ise Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi'ne organ bekleyen hastalara nakledilmek üzere gönderildi.

Operasyonu gerçekleştiren heyet başkanı Konya Numune Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Doktor Melih Azap, "Ankara'dan gelen ekiple beraber hastanın organlarından kalbi Ankara Başkent Üniversitesi, karaciğeri Antalya Akdeniz Üniversitesi ve böbrekleri de Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gönderildi. İnşallah bundan sonra başarılı bir operasyonla organlar alıcılara nakledilir" dedi.

Organların uygun hastaların belirlenmesinden sonra Konya, Ankara ve Antalya'daki hastalara nakledileceği bildirildi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 27 Mart 2008 Perşembe 12:17:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?