6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Ailesi Meryem'i TV'de buldu

Konya'da, yaklaşık 3 ay önce sokakta bulunan ve emniyet yetkilileri tarafından hastaneye getirilen zihinsel özürlü Meryem Polat ailesine televizyonda çıkan haber sayesinde kavuştu.

Alınan bilgiye göre, Konya İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yaklaşık 3 ay önce zihinsel özürlü Meryem'i sokakta buldu. Ailesine ulaşamayan ekipler, genç kızı Konya Numune Hastanesi Psikiyatri Servisi'ne getirerek, tedavi edilmesini sağladı.

Tedavisi tamamlanan Meryem'in ailesine ulaşamayan hastane yetkilileri, medyadan yardım istedi. Önceki gün gazete ve televizyonlarda Meryem'in fotoğrafıyla ailesinin bulanamadığına ilişkin haberlerin çıkmasının ardından ailesi Meryem'i televizyonda gördü. Meryem'in ablası Cemile Polat ve halası Medine Yardımcı yola çıkarak, Konya Numune Hastanesi'ne geldi.

Ağrı'dan Konya'ya gelen ablası Cemile Polat, 36 yaşındaki kardeşi Meryem'i alarak memleketlerine döndü. Meryem'in sağlıklı bir insan olduğunu belirten halası Medine Yardımcı, "Yeğenim aklı başında biriydi. Evlendi eşiyle birlikte Elazığ'a yerleşti. Bir gün eşi ailesine gelerek kızlarını psikolojik sorunları nedeniyle hastaneye yatırdığını ve boşandığını söyledi. Sonra da Meryem'den bir daha haber alınamadı.

Televizyon'da Meryem'i görünce hemen geldik" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2009 Perşembe 14:51:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?