6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

AK Parti'li başkanlar toplandı

AK PARTİ'Lİ BELEDİYE BAŞKANLARI TOPLANDI

AK Parti Konya İl Başkanlığı tarafından AK Partili Konya Büyükşehir, merkez ilçe, ilçe ve belde belediye başkanlarının katıldığı Belediye Başkanları Toplantısı gerçekleştirildi.

Karatay Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlenen toplantıya Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti Konya Milletvekilleri Hüsnü Tuna, Sami Güçlü, Mustafa Kabakçı, Harun Tüfekçi, Ayşe Türkmenoğlu, AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, merkez ilçe belediye başkanları ile ilçe ve belde belediye başkanları katıldı. Toplantıda konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya belediyeciliğinin Türkiye'ye örnek gösterilebilecek bir belediyecilik anlayışı olduğunu belirterek, "Belediyecilik sadece altyapı ve fiziki hizmetleri yapmaktan ibaret değildir. İl, ilçe ve beldelerdeki kültürel hayatı ve birikimi de ortaya çıkarmak, kentlilik ve beldecilik anlayışını ortaya koyabilmektir. Doğumdan önce başlayan ve ölümden sonraya uzanan bir belediyecilik anlayışını sergilememiz lazım. Ayrıca kaynak kullanımında dikkatli ve verimli olmaya çalışmalı, denk bütçe konusuna önem vermeliyiz. Konya belediyeciliği sadece Büyükşehir ve 3 merkez ilçeden ibaret değildir. Bu anlayışın içine Konya'da bulunan 201 belediye de girmekte ve hepsi bu anlayışa katkı sağlamaktadır. Bizim Türkiye'ye karşı bir sorumluluğumuz var. Buna göre hareket etmeliyiz" dedi.

AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun ise dünyanın giderek yerelleştiğini dile getirerek, "Artık bu çağda merkezi yönetimin her yere yetişmesi imkansız bir hale geldi. Daha akıllı ve verimli hizmet verilebilmesi için yerinde yönetim şart. Belediyeciliği yapabilmeniz için halkınızı ve belediyenizi sevmeniz gerek. Bu konuda AK Parti olarak belli prensiplerimiz var. Bunların başında halkın ve hizmet verdiğiniz bölgenin öncelikleri sizlerin önceliği olmalıdır. Halkın hakimi değil, hadimi olmalısınız" şeklinde konuştu.

AK PARTİ'Lİ BELEDİYE BAŞKANLARI TOPLANDI
AK PARTİ'Lİ BELEDİYE BAŞKANLARI TOPLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2010 Pazartesi 12:53:00
Güncelleme :28 Haziran 2010 Pazartesi 15:41:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?