6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Akademisyenler yurtdışına gidiyor

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü (BAP), uluslararası kongrelere katılmak üzere akademisyenlerini yurtdışına gönderiyor.

SÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, akademisyenlerin yurtdışındaki kongrelere katılmalarının kendilerini geliştirmeleri adına çok önemli olduğunu söyledi.

Rektör Prof. Dr. Okudan, “Bilimsel anlamda ilerleme, şüphesiz ki yurtdışındaki çalışmaları takip etmekle mümkün oluyor. Bu amaçla 2005 yılında gerçekleştirdiğimiz bir yönerge değişikliği ile akademisyenlerimizin uluslar arası kongrelere katılımının önünü açtık. Maddi olanaksızlıklar nedeniyle yurt dışına gidemeyen akademisyenlerimize kongre katılım ile gidiş-dönüş ücreti ve gittiği süre içerisinde yevmiye veriyoruz. Yurtdışındaki sözlü-bildirili katılımlar için kişi başına 2 bin dolar, poster-sunumlu katılan akademisyenlerimize de bin dolar destek sağlıyoruz. Yurtiçinde gerçekleştirilen uluslararası kongrelere sözlü-bildirili katılımlar için 750 TL, poster-bildirileri ile katılımlara da 500 TL ödenek sağlıyoruz” dedi.

2005’te 218, 2006’da 265, 2007’te 410 ve 2008’de 411 akademisyenin yurtiçi ve dışında kongrelere katılarak SÜ’yü başarı ile temsil ettiğini ifade eden Prof. Dr. Okudan, “Bu yıl ise 30 Haziran tarihine kadar 415 akademisyenimiz bu destekten yararlandı. Yılsonuna kadar bu sayının 750’yi geçeceğini düşünüyoruz. 2009 yılı için BAP fonundan uluslararası kongre projeleri için 1 milyon TL ödenek ayırdık. Üniversitemizde 3 bin civarında akademisyen olduğu düşünülürse yılsonuna kadar her 4 akademisyenden birinin bu destekten yararlanacağını söyleyebiliriz” diye konuştu.

Kongre projeleri kapsamında akademisyenlerin başta Almanya ve İngiltere olmak üzere, Bulgaristan, Yunanistan, İspanya, İtalya, Fransa, Hollanda, İsveç, Japonya, Çin, ABD, Rusya, Suudi Arabistan, İran, Mısır, Güney Afrika, Kırgızistan, Azerbaycan ve Tataristan’a giderek çalışmalarını sundukları öğrenildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2009 Pazartesi 14:03:58
Güncelleme :27 Temmuz 2009 Pazartesi 14:05:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?