4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Akisse'de yayla şenliği

Konya'nın Ahırlı İlçesi'ne bağlı Akkise Beldesi'nde bu yıl 6.'sı düzenlenen yayla şenliğinde 21 bin YTL veren bir kişi, güreş ağası seçildi. 

Akkise Belediyesi ve Akkiseliler Eğitim Kültür Derneği tarafından Hanönü Yaylası'nda düzenlenen şenlikte, gurbetçi Akkiseliler hasret giderdi. Konya Mehter takımının gösterisiyle başlayan şenlik, Bozkır kaşık ekibinin oyunlarıyla devam etti. Belde de geçmiş dönemlerde belediye başkanlığı görevi yapanlara plaket verilirken, şenliğe katılan yaklaşık 6 bin kişiye yöresel yemekler ikram edildi.
Yapılan açık artırmada 21 bin YTL veren Mehmet Aydın, 2006 yılının güreş ağası seçildi. Ağalık elbisesini torunlarının yanında giyen Mehmet Aydın, güreşçilerin omuzlarında alanda dolaştırıldı. Adana Ceyhan Belediyespor kulübü sporcuları da alanda güreşti.
Akkise Belediye Başkanı Ceylan Aslan, beldenin Türkler'in Anadolu'ya yerleşme dönemlerinde Yörük aşireti tarafından kurulduğunu söyledi. Bu şenliğin geçmiş yıllardan kendilerine miras kaldığını belirten Başkan Aslan, "Bu geleneği yaşatacağız ve bu toprak sevgisini, komşu ve akraba bağlılığını bu türlü sosyal, kültürel etkinliklerle gelecek nesillerimize aşılayarak kültür değerlerimizi kaybetmemek için bu etkinlikleri düzenleyeceğiz" dedi. 

Ahırlı Kaymakamı Ayhan Yazgan ise konuşmasında, "Her şeyin yozlaştığı bir dönemde ülkemizin bu tür toplantılara ihtiyacı var. Ata yadigarı bu yaylamızın doğal güzelliğini bozmadan, yayla geleneğimizi sürdürelim. Özellikle beton yapılaşma yapmayalım, toplumun hakkını gasp etmeden kültür geleneğimizi sürdürelim" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2006 Pazartesi 16:38:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?