7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Akkuş başkan adaylığını açıkladı

Türkiye Halter Federasyonu'nun 31 Ekim'de yapılacak 2. Genel Kurulu'nda yapılacak başkanlık seçimi için Hasan Akkuş yeniden başkanlığa adaylığını açıkladı.

Konya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulunan Halter Federasyonu Başkanı Hasan Akkuş, federasyon yöneticileri olarak bugüne kadar seçimin sağlıklı yürütülmesi için hazırlıklarını yaptıklarını belirterek, "Delege sistemi, ortaya konulan adaylar, delegelerin seçimi son derece demokratikti. Bu Cuma itibariyle aday müracaatları sona erdi. Şu anda benimle birlikte iki tane aday var. Ofis işlerini bitirdik. Kendi memleketimiz olan Konya'dan seçim startını verdik. Buradan sonra diğer illlerimizi ziyaret edeceğiz. Böylece halter ile ilgili gelecekte neler yapabileceğimizi konuşma fırsatımız olacak" dedi.

Göreve 2005 yılında başladıklarını ve ilk olarak altyapıda eksiklik gördüklerini ifade eden Hasan Akkuş, "Altyapıya yönelik çalışmalar yaptık. O zamandan seçip, gözümüz gibi baktığımız sporcular yavaş yavaş kendilerini göstermeye başladılar. 2005 yılında Sibel Özkan, Avrupa Şampiyonası'nda 6. olmuştu. 2008 Pekin Olimpiyatları'nda ise olimpiyat ikincisi oldu. Ümit ediyorum ki önümüzdeki yıllarda dünya şampiyonu olacak. Yine bu yıl gençlerimiz dünya şampiyonu oldu" şeklinde konuştu.

2008 Pekin Olimpiyatları'nda beklediklerini bulamadıklarını söyleyen Akkuş, "Bir süredir büyükler takımımızdaki bazı sporcularda beklentimiz gerçekleşmedi. Onlara ilişkin daha fazla zorlamamızın gereksiz olduğunu düşünüyorum. Yavaş yavaş onların yerine yeni yetenekleri adapte edeceğiz. Gelecek açısından umudumuz bu genç çocuklardır" diye konuştu.

4 yılda alınan toplam madalya açısından bakıldığında federasyonun başarısız olmadığını dile getiren Akkuş, "Halteri hangi pozisyondan aldığımızı ve bugün halter adına neler koşulduğuna baktığımız zaman bizim çok yol aldığımız görülür. O açıdan kendimizi başarısız görmüyoruz. Ama yapamadığımız bazı şeyler var. Onları yapmak için yeniden bu yola koyulduk" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2008 Pazartesi 13:09:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?