6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

AKP adayı Ilgın'ı değiştirecek

Konya'nın Ilgın ilçesi AK Parti Belediye Başkan Adayı Halil İbrahim Oral, Ilgın'ı değiştirmek için kentsel dönüşüm projelerine önem vereceğini söyledi.

Seçimleri kazanmaları halinde uygulayacakları projeleri anlatan Belediye Başkan Adayı Oral, hizmet için çalışacaklarını belirterek, "Kamu binaları, Cumhuriyet Meydanı ve çevre düzenlemeleri ile Ilgın'ı gerçek bir ilçe görünümüne kavuşturmayı planlıyoruz. Yaz aylarında öğrencilere yönelik her türlü sportif etkinlikler ile kışın kadınlara, çiftciler ve esnafımıza yönelik eğitim faaliyetleri düzenleyeceğiz. Hamam Dağı Mesire ve Piknik Yeri projesini hayata geçirerek kaplıca şelale yapacağız. Özellikle trafik sorununu ortadan kaldıracak 3 ayrı yerde alt geçit yapmayı planlıyoruz. Ilgın'ın her yerini kuracağımız kilitli taş tesisi sayesinde kaplayacağız. Bunların yanı sıra özel sektörle birlikte kaplıcalarımızı her kesime hizmet eder hale getireceğiz. Yeni büyük termal otellerin yapılması için özel sektör ile işbirliği yaparak, Ilgın'ı Konya'nın termal şehri haline getireceğiz" dedi.

Ilgın'da özellikle el sanatlarının önemli olduğuna da değinen Başkan Adayı Oral, "Sosyal destek amaçlı Avrupa Birliği hibe projelerinden faydalanılarak, değişik iş kollarında el sanatları atölyeleri açmayı da planlıyoruz. Bunlar bizim için çok önemli. Bu iş kollarının yanı sırı kaplıca sahasına, Fizik Tedavi Merkezi ve hastane yapımı, Ilgın Ovası Kapalı Sistem Sulama Projesini hayata geçirmek istiyoruz. Aynı zamanda eğitime de önem veriyoruz. Özellikle ulaşım sorunu yüzünden, yüksek okul öğrencileri Ilgın'da kalmamaktadır. Mutlaka şehrin içerisine veya bitişiği bir yere taşınmalıdır. Meslek Yüksek Okulu her yönüyle şehrimizi canlandırmalıdır.
Kaplıca sahasına içerisinde öğretmenlere yönelik sosyal tesislerin de olduğu, Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi ve Anadolu Öğretmen Lisesi'ni Ilgın'a kazandırmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Mart 2009 Pazartesi 12:26:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?