6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

AKP adayından Doğanhisar'a 13 proje

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Doğanhisar Belediye Başkan Adayı Salih Öztoklu, hazırladıkları 13 önemli proje ile işsizlik ve göçün önüne geçerek ilçeyi kalkınmada öncelikli statüye kavuşturacaklarını söyledi.

Konya'nın Doğanhisar ilçesi AK Parti Belediye Başkan Adayı Salih Öztoklu, bölgenin Karadeniz'i olarak bilinen ilçelerinin temiz havası ve suyuyla cazibe merkezi olacağını bildirdi. Yayla ve dağ turizmini geliştirerek alternatif tarım ve hayvancılıkta Avrupa Birliği hibeleri ile hayvan kreşlerinin destekleneceğini ifade eden Öztoklu, köy görünümündeki ilçelerini geliştirecekleri sözünü verdi.

Öztoklu, "İlçemizin şuan görünümü belde-köy gibi. Cadde ve sokakları yeniden düzenleyeceğiz. Doğanhisar'ı olması gerektiği seviyeye getireceğiz. Kuru arazileri sulu tarıma kavuşturarak Ilıpınar mevkisinde sıcak su çıkarılması için sondaj çalışmaları yaptıracağız. Arıtma ve çöp entegre tesisleri kuracağız. Kültür merkezi, modern işhanı, öğretmenevi ile bir oteli ilk adımda ilçemize kazandıracağız" dedi.

Başkan adayı Öztoklu, İl Genel Meclisi üyeliği döneminde Doğanhisar'ın birçok yatırımı da aldığını ifade etti. AK Parti iktidarı ile merkezi ve yerel kaynaklar kullanılarak soğuk hava deposu, enerji hattının yeraltına alınması, sulama kanallarının yenilenmesi, açık kanalların kapatılması, ikinci sağlık ocağı ve dört derslik okulla 23 milyon TL'lik yatırım kazandırıldığını dile getiren Öztoklu, TOKİ işbirliği ile dar gelirliler için konut üretileceğini sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Mart 2009 Pazar 16:00:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
uzaklardan doğanhisarlı IP: 94.120.166.xxx Tarih : 1.04.2009 00:25:20

hadi bakalım salih amca bu sözleri sakın unutma