7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

AKP Danışma Meclisi toplandı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Konya İl Teşkilatı 21. İl Danışma Meclis Toplantısı yapıldı.

Konevi Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti Konya İl Başkanı Faruk Dügen, AK Parti Konya Milletvekilleri, İl Genel Meclisi üyeleri ile partililer katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti Konya İl Başkanı Faruk Dügen, Türkiye'nin zor günlerden geçtiğini ancak birlik ve beraberlikle bu zorlukların üstesinden kolayca gelinebileceğini belirterek, "AK Parti misyonu, vizyonu olan ve artık marka olan bir partidir. Ve geleceğe damgasını vuracak bir partidir. Bizler bu kazandığımız markayı koruyabilmek ve ileriye taşıyabilmek için gece-gündüz çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ülkemizde maalesef yapıcı bir muhalefet bulunmuyor. Halkın vermek istemediği iktidarı başka yollarla almak isteyenler var. Bunlara gereken cevabı halkımız sandıkta yeterince veriyor ve vermeye devam edecek" dedi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'in 4 yıllık icraatları hakkında bilgi verdiği konuşmasının ardından partililere hitap eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek, AK Parti'nin 3 milyon 600 bin üyesi ve 1 milyon 200 bin kadın üyesiyle dünyanın en büyük sivil toplum hareketi olduğunu söyledi.

Genel Başkan Yardımcısı İpek, "Partimiz demokrasinin sorumluluğunu alan ve bu sorumlulukla oluşturulan en büyük siyasi harekettir. Bu hareketi durdurmak için yıllardır bazıları elinden geleni yapıyor. Ama Başbakanımıza geçmişte açılan davalar sayesinde bu ülke infaz yasalarını, son günlerde yaşanan gelişmelerle de Anayasa'yı öğrendi ve tartışır hale geldi. Bunlar bile geleceğimiz ve demokrasimiz için olumlu adımlar. Bu ülke siyasetinin en önemli sorunu, ekonomimizdeki en büyük sorun olan kayıt dışı ekonomi gibi kayıt dışı siyasettir. Siyaset, kanunlar çerçevesinde yapılan bir eylemdir. Yerel yönetimler, iktidar, muhalefet gibi kurumlarda bulunan insanlar siyaset yapabilme iznine sahiptirler.

Ama kendisine siyaset yasak olan bazı kesimler nedense ülkenin önünü tıkamak için çalışma içine giriyorlar. Bu ülke parçalı siyasi yapı anlayışından çok çekti ve bu siyaset nedeniyle Anayasa'da yazılı görevler yapılamadı. Ülke sürekli kavga etmiş, parlamentoda (TBMM) bir kanunun bir fıkrasını koalisyon ortakları 3 ay tartışmış. Ancak bu ülkenin muhafazakar insanları tek bir parti çatısı altında toplanmış ve Türkiye bir miktar ileriye gitmiştir" şeklinde konuştu.

Ülkenin kötüye gidişi sırasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın halk tarafından başa getirildiğini ifade eden Haluk İpek, "Halkımız, muhafazakar Anadolu insanımız, geçmişteki bütün siyasi alışkanlıklarını bırakarak ve toplum bilimcilerin planlı olarak uyguladığı parçalı siyaset anlayışını terk ederek bizleri iktidar yaptı ve Başbakanımız Anadolu insanını siyasetin merkezine oturttu" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2008 Pazar 14:25:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?