6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

AKP İl Başkanı istifa etti

Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın karşı çıkmasına rağmen geçen Temmuz ayında yapılan il kongresinde 327 oyla il başkanı seçilen Mustafa Çevik, parti genel merkezinin çağrısına uyarak istifa etti.

Başbakan Erdoğan'ın geçen hafta Konya'ya yaptığı ziyaret ardından görüşme istemiyle bugün saat 10.00'da Ak Parti Genel Merkezi'ne çağırılarak istifası istendi. Ak Parti Konya İl Başkanı Mustafa Çevik, çağrıya uyarak istifa etti. Çevik ile birlikte göreve gelen Ak Parti yönetim kurulu üyelerinin göreve devam ettiği belirtildi.

İstifasının istenmesi üzerine dilekçeyi verdiğini, istifasının kabul edildiğini anlatan Mustafa Çevik, şöyle dedi:
“Konya’da il başkanlığı seçim süresinde adaylığım noktasında sıkıntılar yaşanmıştı. Genel Merkez, benim adaylığımı istememişti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Konya ziyareti ardından görüşme talebi ile Ak Parti Genel Merkezi'ne davet edildim. Yaptığım görüşme sonrası istifam istendi. Ben de istifamı sundum ve kabul edildi. Eğer benimle çalışmak istemiyorlarsa zorlamaya da gerek yok. Hırsız, soysuz ve saygısız değiliz. Partiye zarar vermemek için ben de istifamı verdim.”


Sadece kendisinin istifa ettiğini belirten Mustafa Çevik, Yönetim Kurulu üyelerinin görevlerine devam ettiğini bildirirken “Onların ne şekilde hareket edeceğini bilmiyorum. İleriki günlerde netlik kazanır” diye konuştu. Çevik, istifası ile ilgili önümüzdeki günlerde basın toplantı düzenleyeceğini ekledi.

Seçim süreci

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, katılımıyla 17 Temmuz 2009 tarihinde Konya İl Kongresi yapıldı. Başbakan Erdoğan'ın aday olmasını istemediği ileri sürülen Mustafa Çevik, 590 delegenin oy kullandığı kongrede 327 oy alarak il başkanlığına seçilmişti. Dönemin il başkanı ve Başbakan Erdoğan'ın desteklediği Faruk Dügen’de 245 oy almış, 18 oy da geçersiz sayılmıştı. Kongre öncesi 15 Temmuz Çarşamba günü de AKP Konya İl Başkanı Faruk Dügen, 4 yıldızlı otelde yemekli basın toplantısı düzenledi. Ak Parti Konya Milletvekilleri, ilçe belediye ve ilçe teşkilat başkanları, kadın kolları ile parti üyelerinin katıldığı toplantıda adaylığını açıklayan Dügen, “Başbakanımız 3 adayla Ankara'da görüştü. Kongerinin tek liste olarak yapılmasına ikna etti ve aday olarak da Faruk Dügen'e karar verdiğini tebliğ etti” diye açıklama yapmıştı.


Mustafa Çevik kimdir?

İşadamı Mustafa Çevik, 2001 yılında Ak Parti'nin kurulması ile siyasete girdi. Kurucu üye olarak, Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı yaptı ve 2002 yılında yapılan Genel Seçimlerde Milletvekili aday adayı oldu. 2003 yılında yapılan Konya İl Başkanlığının 1'inci İl Kongresinde Ali Sürücü'nün listesinde yer alarak, 3 yıl süre ile Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı görevini yürüttü. 22 Nisan 2006 yılında yapılan 2. Olağan İl Kongresinde tek liste olarak il başkanı seçildi ve 2007 Mayıs ayına kadar bu görevi yürüttü. İl Yönetimi ve İlçe başkanlarının isteği üzerine AKP’den milletvekili adayı oldu. 17 Temmuz 2009’da yapılan 3'üncü olağan il kongresinde tekrar il başkanı seçildi.
 

Hürriyet
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2009 Pazartesi 14:46:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?