6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

AKP Konya'da yeni dönem

AK PARTİ KONYA'DA YENİ DÖNEM

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, kendisine tevdi edilen görevin sorumluluğunun bilincinde olduğunu belirterek, şehri kucaklayan bir yönetim kurulu oluşturacaklarını söyledi.

Mustafa Çevik ve yönetim kurulunun istifasının ardından AK Parti Konya İl Başkanlığı görevine atanan Ahmet Sorgun, AK Parti Konya milletvekilerinin tamamı, büyükşehir ve merkez ilçe belediye başkanlarının da katılımıyla ilk basın toplantısını düzenledi.

Bera Otel'de düzenlenen toplantıda konuşan İl Başkanı Sorgun, Konya projelerinin takipçisi olacaklarını ve kendisine tevdi edilen görevin sorumluluğunun bilincinde olduğunu ifade ederek, “Yapacağımız çalışmada, ilimizin, insanımızın tamamını kucaklamayı, kuşatmayı hedefliyorum. Onları kapsayıcı, 'ben' değil, 'biz' esaslı bir çalışma yapmayı düşünüyorum. Kişileri değil, ilkeleri, prensipleri esas alacağız. Çalışmalarımızda ilimize ve insanımıza fayda temin edeceğimize inandığımız, toplumumuzun her kesiminden duygu, düşünce, öneri, katkı ve yapıcı tenkitleri bekliyoruz. Konya'ya dair çalışmalarımızda hükümetimizle, milletvekillerimizle, sivil toplum kuruluşlarıyla ve halkımızla el ele, gönül gönüle çalışacağız. Konya'ya ve insanımıza katkıda bulunarak şehrimizin daha iyi gelişmesini, ilerlemesini temin etme adına her kesimin katkı vereceğini biliyorum” dedi.

 

ŞEHRİ TEMSİL EDEN BİR YÖNETİM OLUŞTURACAĞIZ

Toplantıda soruları da yanıtlayan İl Başkanı Sorgun, yeni yönetim kurulunun belirlenmesinde çok aceleci davranmayacaklarını kaydederek, “Çok aceleye getirip şehri temsil etmeyen bir yönetim oluşturmayacağız. Bu işi sürüncemede bırakmadan makul sürede tamamlayacağız. Önümüzde yeni bir süreç var. Henüz çalışmaya başlamadan büyük laflar söyleyip altında kalmak yerine, az laf söyleyip çok iş yapmaya çalışmak bizim prensibimiz. İlkeler ve prensipler etrafında bir çalışma sürdüreceğiz. Yoksa başkalarını itham edici, dışlayıcı, karalayıcı şeylere girmeyeceğiz” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise yeni il başkanına görevinde başarılar dileyerek, Ahmet Sorgun'dan boşalan KOSKİ Genel Müdürlüğü'ne en kısa sürede atama yapılacağını açıkladı.

Milletvekilleri adına konuşan AK Parti Konya Milletvekili Sami Güçlü, isminin açıklanmasının ardından kamuoyunda Ahmet Sorgun'un lehinde müspet görüşler yer aldığını dile getirerek, il başkanlığı görevinin hayırlı olması dileğinde bulundu.

AK PARTİ KONYA'DA YENİ DÖNEM
İHA
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2010 Pazartesi 11:55:05
Güncelleme :1 Şubat 2010 Pazartesi 14:16:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?