6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

AKP Siyaset Akademisi Konya'da

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti) yerel seçimler öncesi aday adaylarını eğitmek ve vatandaşların siyasete aktif katılmasını sağlamak amacıyla düzenlediği Siyaset Akademisi'nin Konya'daki eğitimleri başladı.

Konevi Kültür Merkezi'ndeki eğitim öncesi düzenlenen açılış töreninde konuşan AK Parti İl Başkanı Faruk Dügen, yapılan eğitim faaliyetinin Türkiye tarihinde bir parti tarafından yürütülen en büyük eğitim faaliyeti olduğunu belirterek, "Bu programla en az 15 bin vatandaşımıza ulaşmayı planlıyoruz. İlk olarak 20 ilimizde başlayacak bu akademi, ilerleyen aylarda başka illerde de açılacak. Bu 20 ilde eğitim 3 etaptan oluşacak. Bu akademiyi açmamızdaki amaç vatandaşları yerel yönetimler konusunda bilgilendirmek, sosyal sermayeden yararlanmak, kadınların siyasete katılımını arttırmak ve 2009 Yerel Yönetim seçimlerinde aday olması muhtemel kişileri daha donanımlı ve eğitimli olarak seçime hazırlamaktır. 10 hafta sürecek eğitimler 40 saatte 20 ders olarak verilecek. Bu dersler yerel yönetim ve siyaset ile ilgili teorik dersler, kişisel gelişim ve yerel yöneticilerin deneyimlerini paylaşma olarak 3 ana başlıkta toplanıyor. Konya'da açılan ilk etaba ise 275 kişi müracaat etti" dedi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise, bu programla bilgiye dayalı siyaset anlayışına önemli bir katkıda bulunacaklarını ifade ederek, "Bu akademimizde geleceğin önemli siyaset adamlarının yetişeceğine eminim. Türkiye tarihinde belki de ilk kez bu denli büyük çaplı bir eğitim faaliyeti hayata geçiriliyor. Hizmet etmenin başlıca yolu siyasetten geçer ve siyaset tüm topluma hitap eder. Bu nedenle bu eğitim faaliyetinin ülkemiz siyaseti açısından çok önemli bir adım olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Açılış törenine, AK Parti Konya Milletvekilleri'nin yanı sıra ilçe ve belde belediye başkanları ile parti yöneticileri de katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2008 Cumartesi 14:30:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?