6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

AKP'de eski başkan yeniden aday

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Konya İl Teşkilatı tarafından 17 Temmuz'da düzenlenecek Olağan Genel Kurul öncesi mevcut başkan Faruk Dügen kongrede aday olmayacağını açıklarken, eski başkanlardan Mustafa Çevik başkanlığa tekrar aday gösterildi.

Bera Otel'de düzenlenen basın toplantısında konuşan AK Parti Konya İl Başkanı Faruk Dügen, 20 Haziran'da düzenleyecekleri kongreyi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yurt dışı gezisi nedeniyle 17 Temmuz'a aldıklarını belirterek, "17 Temmuz'da sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla kongremizi gerçekleştireceğiz. Ben AK Parti Konya İl Teşkilatı'nın kurucularından biriyim. 8 yıldır teşkilatın her kademesinde hizmet veriyorum. Son iki yıldır da il başkanlığı görevini yürütüyorum. Bir çok faaliyeti başarıyla gerçekleştirdik. AK Parti Konya İl Teşkilatı'nda benim dönemimde, önceki dönemde de olduğu gibi oylarımız yükseldi. Son seçimlerde ülkemizin büyük bir bölümünde olduğu gibi Konya'da da partimize büyük bir teveccüh vardı. Yapılacak olan kongre sürecinde genel merkezimizin alternatif bir aday arayışları oldu. Nitekim yapılan araştırmalarda bir arkadaşımızın ismi belirlendi. Fakat belirlenen bu kişinin teşkilat dışında ve karşı görüşte olduğu için teşkilat içinde bir sıkıntı oldu. Daha sonrasında eski başkanlarımızdan Mustafa Çevik üzerinde karar kılındı. Ben Mustafa Çevik lehine AK Parti İl Başkanlığı görevimden feragat ediyorum ve kongrede tekrar aday olmayacağımı bildiriyorum" dedi.

Tekrar başkanlığa aday gösterilen Mustafa Çevik ise, teşkilatın geleceği için Faruk Dügen'in başkanlığı bırakmasının çok takdire şayan bir durum olduğunu ifade ederek, "Faruk Dügen'in bu teşkilatta çok büyük emekleri var. Uyumlu çalışan, genel merkeziyle sıkıntıları olmayan bir teşkilatımız var. Ben önceki seçimlerde milletvekili adayı olmuştum. Fakat milletvekili seçilmediğim için hiç küsmedim. AK Parti'nin bir oy daha fazla alması için var gücümüzle çalıştık. Seçimlerden sonra işlerimin yoğunluğu nedeniyle siyaset yapmama kararı almıştım. Kongre sürecinde son yaşananlar nedeniyle arkadaşlar benim il başkanlığına aday olmamı istediler. Ben de seve seve bunu kabul ettim" şeklinde konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2009 Cumartesi 16:38:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?