6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

AKP'de istifa şoku!

AK PARTİ KONYA İL BAŞKANI'NDAN SONRA İL YÖNETİMİ DE İSTİFA ETTİ

AK Parti Konya İl Başkanı Mustafa Çevik'in istifasının ardından il yönetimi de istifa etti.

17 Temmuz'da mevcut il başkanı Faruk Dügen'e karşı aday olan ve 3. Olağan İl Kongresi'nde 572 oyun 327'sini alarak il başkanlığına seçilen Mustafa Çevik'in hafta başında AK Parti Genel Merkezine giderek istifasını vermesinin ardından il yönetimi de partideki görevlerinden istifa etti.

İl Başkan Vekili Seyit Mehmet Sümer, AK Parti Basın Bürosu aracılığıyla yaptığı yazılı açıklamasında, il yönetiminin istifa kararını değerlendirdi. Sümer, geçtiğimiz Perşembe günü AK Parti Genel Merkez teşkilat başkanlığından gelen bir heyetle il yönetiminin görüştüğünü ertesi gün yapılan ikinci toplantıda istifa kararının alındığını bildirdi. Sümer, "Konya'mıza, ülkemize ve AK Partimize zarar vermemek hassasiyeti, istifa kararını almada en önemli etken olmuştur. Aksi tutum ve davranış şekli yeni

arkadaşlarla birlikte, bir kısmı kurucu, büyük bir bölümü iki dönemdir görevde olan arkadaşlarımızın bunca süredir verdiği emek, duruş, özveri ve samimiyetinin inkarı anlamına gelirdi. Başlangıçtaki kararının doğruluğunu asla tartışmayan il yönetim kurulu üyelerimiz, aynı şekilde istifa kararının da doğruluğunu tartışmamaktadır" dedi.

Karar almada ikinci etkenin ise parti tüzüğü gereği, genel merkezimiz tarafından yeni bir il başkanının atabilmesini mümkün kılmak olduğunu belirten Sümer, "Konya il başkanlığı ve teşkilat konusunda yeniden yapılandırma çalışmalarının önünü açmak ve ivedilikle bu çalışmaların tamamlanmasını sağlamaktır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2009 Cumartesi 11:56:05
Güncelleme :26 Aralık 2009 Cumartesi 12:34:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?