6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

AKP'den seçmenlere uyarı!

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Konya İl Başkanı Faruk Dügen, 29 Mart seçimlerinde kimlik numarası bulunmayan seçmenlerin oy kullanamayacağını hatırlatarak, kimlik numarası bulunmayanların mağdur olmamak için nüfus müdürlüklerine başvurmaları gerektiğini söyledi.

AK Parti İl Başkanı Dügen yaptığı açıklamada, Yüksek Seçim Kurulu’nun kararı uyarınca 29 Mart mahalli idareler seçimlerinde, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası taşımayan vatandaşların oy kullanamayacağını hatırlattı.

Dügen, “Vatandaşlarımızın seçim günü mağdur olmalarını istemiyoruz. Seçimlerde, kimlik numarasını taşıyan nüfus cüzdanı, resmi daireler veya iktisadi devlet teşekküllerince verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, sürücü belgesi gibi kimliğini tereddütsüz ortaya koyan resimli, resmi nitelikteki belgelerden birisi ile oy kullanabilecektir” dedi.

Kimlik numarasını taşımayanların oy kullanmasının mümkün olmadığının altını çizen Dügen, “T.C. kimlik numarası olmayan vatandaşlarımızın oy kullanabilmesi için gerekli belgelerle nüfus müdürlüklerine başvurarak nüfus cüzdanlarını değiştirmeleri ya da T.C. kimlik numarasını gösterir onaylı bir belge almaları zorunlu hale getirilmiştir. 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu’nun 44/g maddesi uyarınca, bir hanedeki ana, baba, eş veya seçmen yaşındaki çocuklar adına Nüfus Müdürlüklerinden kayıt alma işlemi bu kişilerden biri tarafından da yapılabileceğinden, hane halkından seçmen niteliğine sahip birinin ailenin diğer seçmenlerine ait kayıtları alabilmesi de mümkündür. Ancak, bu kayıtların ayrı ayrı alınması gerekir” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mart 2009 Cuma 14:46:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?